Achterhoeks Beachvolleybaltoernooi in Keijenborg. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink Liesbeth Spaansen

Derde editie Achterhoeks
Beachvolleybaltoernooi

Deelnemersveld is al voor zestig procent gevuld, aanmeldingen stromen binnen

KEIJENBORG – Op zondag 4 juni wordt voor de derde keer het Achterhoeks Beachvolleybaltoernooi georganiseerd in Keijenborg. De inschrijving is nu twee weken geopend en de aanmeldingen stromen binnen.

De organisatie van het Achterhoeks Beachvolleybaltoernooi wist vorig jaar niet wat hen overkwam. Maar liefst 64 teams meldden zich aan voor het beachvolleybaltoernooi in Keijenborg. Er werden ongeveer 350 sportievelingen verwacht. Helaas gooide het weer roet in het eten. Op zondag 14 mei 2016 was het met vier graden Celsius het koudste Pinksterweekend sinds 1937 waardoor het toernooi verplaatst werd.

Inschrijving
De inschrijving voor dit jaar is ondertussen al geopend en het deelnemersveld is al voor zestig procent gevuld. Het festival vindt dit jaar weer plaats op het evenemententerrein in de kern van Keijenborg. Teams kunnen voor meer informatie en opgave terecht op de website.

Medailles voor Berkelduikers bij Gelderse B Kampioenschappen

Lochem/Arnhem - Een twintigtal zwemmers van de selectie van zwemvereniging de Berkelduikers Lochem mochten afgelopen weekend starten, tijdens de KNZB Gelderse B Kampioenschappen, gehouden in De Grote Koppel in Arnhem, waar 26 medailles werden gewonnen. De medailles werden gewonnen op verschillende zwemafstanden, zo won Luuk Hoentjen zes medailles, voor Dante Hendriks waren er vier medailles en ook vier medailles waren er voor Indy Stegeman. De junioren jongens, Albert Bolink, Tycho Jurjens, Ruben Kolkman en Ivan Brummelman wonnen zilver op de estafette 4X 100m vrije slag en op de estafette 4X 100m wisselslag pakten Ruben Kolkman, Albert Bolink, Dante Hendriks en Ivan Brummelman ook weer het zilver. Zoë Ulkeman won twee medailles, voor Remco Haijtink waren er ook twee medailles, evenals Jeroen Kok en Albert Bolink. Fleur Brinkman en Ivan Brummelman hebben ieder ook een medaille gekregen voor hun zwemprestaties.