Eerste grote concert van Harmonie Vorden onder leiding van dirigente Nikki Kleijsen. Foto: PR
Eerste grote concert van Harmonie Vorden onder leiding van dirigente Nikki Kleijsen. Foto: PR Foto:

Harmonie Vorden weet wel raad met popmuziek

VORDEN - Zaterdagavond 8 april in sporthal 't Jebbink vindt het jaarlijkse voorjaarsconcert door Harmonie Vorden plaats met als thema 'Pop by Harmony'. Het harmonieorkest en de slagwerkgroep/malletband willen tijdens dit concert het publiek kennis laten maken met meer dan de marsmuziek waar menigeen de vereniging van denkt te kennen. Er is daarom gekozen voor een programma waarin de muzikanten laten horen dat ze wel raad weten met popmuziek.

Op het programma nummers van bijvoorbeeld Queen en Phil Collins en van veel recentere datum Sorry van Kyteman. Joanne Lam zal laten horen dat er in de eigen gelederen ook zangtalent aanwezig is. Bij Skyfall van Adele en A night like this van Caro Emerald verruilt Lam de klarinet voor de microfoon.

Ook zangtalent binnen eigen gelederen

Eerste lustrum
Dit jaar wordt het eerste lustrum gevierd van Harmonie Vorden. Buiten de concerten, de optredens bij activiteiten in het dorp en de buurtschappen wordt er heel veel energie gestoken in het opleiden van jong talent. Het organiseren van concerten en het opleiden van de jeugd is een kostbare zaak.

Mede dankzij donateurs, sponsoren en Vordenaren die de slaatjes en oliebollen weten te waarderen lukt het de vereniging dit voor elkaar te krijgen. Het concert op 8 april wordt wederom groots aangepakt; dit kan zelfs met een beperkt budget! Door de inzet van leden en vrijwilligers is het mogelijk jaarlijks een mooi muzikaal spektakel neer te zetten, uitgevoerd door gepassioneerde leden.

Muzikale ommezwaai
Dit is voor het harmonieorkest het eerste grote concert onder leiding van de nieuwe dirigente Nikki Kleijsen. De komst van een andere dirigent brengt nieuwe inzichten met zich mee die invloed hebben op onder andere de muziekkeuze. De slagwerkgroep heeft in de samenwerking met de malletband van SMD onder leiding van Patrice van Schie haar draai gevonden.

Dit is muzikaal een ommezwaai geweest, van puur slagwerk naar meer melodische nummers. Voor het aanstaande concert staat onder andere de Bohemian Rhapsody op hun programma.

Om u helemaal in de sfeer te brengen wordt de zaal van sporthal 't Jebbink voor deze avond omgebouwd tot concert zaal. Entree 7,50 euro, kinderen t/m 12 jaar gratis. De zaal is open om 19.30 uur.


www.harmonievorden.nl