De derde en vierde prijs, mede mogelijk gemaakt door Elweco- Medo zijn gewonnen door LMB Vorden en de heer Leferink. Foto: PR
De derde en vierde prijs, mede mogelijk gemaakt door Elweco- Medo zijn gewonnen door LMB Vorden en de heer Leferink. Foto: PR Foto:

Prijsuitreiking Carnaval

Laatste houtverzameldag paasvuur


KRANENBURG - Zaterdag 18 maart is de derde en tevens laatste houtverzameldag voor het paasvuur in Kranenburg. Het terrein aan de Bergkappeweg is open van 10.00 uur tot 16.00 uur. Snoeihout tot een dikte van 10 centimeter kan gratis worden gestort. Op het terrein staat een melkbus waarin u een vrije gift kunt achterlaten. Wilt u het snoeihout zelf zien branden, kom dan kom dan kijken op Eerste Paasdag om 20.00 uur. Het vuur wordt dan ontstoken Jan Meijer, vuurkoning van 2016.


Twee avonden genieten van komisch blijspel 'Bruin Café Dubbel D'

WILDENBORCH - De Wildenborchse toneelvereniging T.A.O. speelt op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april aanstaande in de Kapel, aan de Kapelweg 1, het komische blijspel 'Bruin Café Dubbel D'. Beide avonden beginnen om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Het blijspel, geschreven door Evelien Evers, speelt zich af in het dorpscafé van de twee vrolijke zussen Dorien en Derkje. Door het teruglopend aantal bezoekers en het nog maar mondjesmaat houden van bruiloften is het voor de dames geen vetpot. Kunnen ze het hoofd boven water houden?

Kaarten kunnen, op 14, 15 en 16 maart tussen 19.00 uur en 20.00 uur, telefonisch worden gereserveerd bij Frieda te Lindert: (0573) 46 21 40. Aan de zaal zijn nog kaarten te koop zolang de voorraad strekt. De toegangsprijs bedraagt 7,50 euro, dit is inclusief kop koffie/thee. Kinderen t/m 12 jaar betalen 3 euro. Toneelvereniging T.A.O. mag het blijspel Bruin Café Dubbel D opvoeren met speciale toestemming van het I.B.V.A. 'Holland' te Alkmaar.


Zie ook de advertentie in deze uitgave


Handwerktentoonstelling

VORDEN - De commissie handwerken en textiele werkvormen van de Vrouwen van Nu Gelderland organiseert op 23 van 10.00 tot 17.00 uur en 24 maart van 10.00 tot 16.00 uur in het Kulturhus te Vorden weer de jaarlijkse Handwerktentoonstelling.

Vrouwen uit de hele provincie brengen hun dit jaar gemaakte handwerk naar de tentoonstelling. Jaarlijks heeft de tentoonstelling een hoog aantal bezoekers, die zelf graag handwerken en nieuwe ideeën willen opdoen. Er is een winkeltje met goedkope tweedehands boeken en handwerkmaterialen en er zijn diverse kramen met nieuwe handwerkbenodigdheden.

Standhouders zijn onder andere Het Borduurparadijs uit Velp, Afkes merklap uit Heerde, Ambachtelijke Patchworkwinkel Marin uit Westendorp en Tuinclub van de Vrouwen van Nu afdeling Vorden. Verder is er een groot aanbod van tweedehands artikelen, een handwerkcafé en een verloting met diverse prijzen.

Toegangsprijs leden met ledenpas 4 euro en niet-leden 6 euro. Partners, en kinderen tot en met 12 jaar, gratis. Meer informatie: Secretaresse Agnes Oukes tel. 06-23318648 of voorz. Hilda Bonte 06-15237661.


www.vrouwenvannu.nl/gelderland

De tweede prijs, aangeboden door Grand Bistro De Rotonde is gewonnen door mevrouw Nijenhuis. Foto: PR