De geruchten dat Dressuurstal Seren haar deuren zou gaan sluiten worden door de koerswijziging ontzenuwd. Foto: Jan Hendriksen.
De geruchten dat Dressuurstal Seren haar deuren zou gaan sluiten worden door de koerswijziging ontzenuwd. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

Koerswijziging dressuurstal Seren

VORDEN – "Het is nog allemaal heel prematuur. We kunnen daarom nog niet alles vertellen. We zitten nog in het traject van vergunningen. En die zijn nog niet allemaal afgerond. Maar inderdaad we gooien het roer om en gaan starten met een opleidingscentrum voor de zorg van mens en paard."

Door Jan Hendriksen

Aan het woord is eigenaresse Fenneke Dikken van Dressuurstal Seren aan de Schuttestraat in Vorden. De geruchten dat de dressuurstal haar deuren zou gaan sluiten worden hiermee ontzenuwd. Fenneke Dikken is met haar stal dan wel gestopt met de pensionstalling voor paarden. "Met de koerswijziging maken we ruimte vrij om een geheel nieuw opleidingscentrum te starten. Centraal in het opleidingscentrum komt het welzijn van zowel mens als paard te staan, denk aan alles wat met de gezondheid te maken heeft", laat Dikken weten. Dry needling specialiste Andrea Schachinger wordt aan het opleidingscentrum verbonden. Fenneke Dikken volgt zelf ook verschillende opleidingen. Stal Seren blijft voor de Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN) als trainingslocatie functioneren waar IBOP dressuur- en springexamens plaatsvinden. Ook blijft Seren een trainingslocatie voor de Koninklijk Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) en blijft ook doorgaan met het organiseren van dressuur- en springwedstrijden.