Jacqueline Brummelman ontving de zilveren speld van de KNMO en een bos bloemen. Foto: PR
Jacqueline Brummelman ontving de zilveren speld van de KNMO en een bos bloemen. Foto: PR Foto:

Jacqueline Brummelman gehuldigd voor 25-jarig lidmaatschap Harmonie

VORDEN - Dinsdag 28 maart troffen de leden van Harmonie Vorden elkaar in het Kulturhus voor de jaarlijkse ledenvergadering. Naast de gebruikelijke behandeling van het jaarverslag en de jaarrekening over 2016, werd Jacqueline Brummelman door voorzitter Wout Dekkers gehuldigd voor haar 25-jarig lidmaatschap van Harmonie Vorden.

Jacqueline werd 1 april 1992 lid van Sursum Corda en begon op de cornet maar maakte later een overstap naar fluit en speelt de laatste jaren op hobo. Een veelzijdig muzikante die haar vrije tijd ook inzet als lid van de muziekcommissie. Bij dit jubileum behoort de zilveren speld van de KNMO en daarnaast ontving zij de gebruikelijke bos bloemen van de voorzitter. De huldiging van Gerrit Graffelman voor zijn 40-jarig lidmaatschap als muzikant en tamboer-maƮtre moest nog even worden uitgesteld omdat Gerrit vanwege een ongelukkige val niet aanwezig kon zijn.

In de vergadering werd afscheid genomen van Erik ter Beest als bestuurslid. Als dank voor zijn bijdrage werd hem een dinerbon en een bos bloemen overhandigd. In de vacature van bestuurslid werden met algemene stemmen Marlies Boerstoel en Marjolein Wiegman verkozen.

Voortbestaan muziekverenigingen onder druk
Door de voorzitter werd ook melding gemaakt van het overleg van de elf Bronckhorster muziekverenigingen met de gemeente. Door de krimp en de vergrijzing van de bevolking worden de verenigingen geconfronteerd met een terugloop van het aantal leden waardoor het voortbestaan onder druk komt te staan. Muziekverenigingen bieden jong en oud de mogelijkheid om muziek te maken en vormen daarmede een belangrijke pijler in de leefbaarheid van de kernen.

Samenwerking van de verenigingen met gemeente, scholen en muziekschool kunnen er voor zorgen dat kinderen in de gelegenheid worden gesteld om muziek te maken. Met elkaar muziek maken is een prima gelegenheid om elkaar te ontmoeten en verbindt mensen met elkaar op cultureel gebied. Om dit in stand te houden is herbezinning over het huidige subsidiebeleid van de gemeente noodzakelijk. De politiek wordt uitgenodigd om in samenwerking met de muziekverenigingen na te denken hoe dit voor de toekomst vorm kan worden weergegeven.

Voorjaarsconcert
Op 8 april wordt door de Harmonie Vorden het voorjaarsconcert georganiseerd in de sporthal 't Jebbink. Dit concert heeft als thema 'Pop by Harmony' meegekregen en staat onder leiding van dirigente Nikkie Kleijsen. Op het programma staan nummers van bijvoorbeeld Queen en Phil Collins en van veel recentere datum: Sorry van Kyteman waar Dick Boerstoel op bugel een mooie solo zal vertolken. Bij Skyfall van Adele en A night like this van Caro Emerald verruilt Joanne Lam de klarinet voor de zangmicrofoon. De slagwerkgroep brengt in samenwerking met de malletband van SMD onder leiding van Patrice van Schie melodische nummers, zoals de Bohemian Rhapsody.