Tijd voor ruiter en paard tijdens de Bronckhorster Paardenmeerdaagse. Foto: Joke Heusinkveld
Tijd voor ruiter en paard tijdens de Bronckhorster Paardenmeerdaagse. Foto: Joke Heusinkveld

Bronckhorster Paardenmeerdaagse

HENGELO - Op 26, 27 en 28 mei houdt de Stichting Bronckhorster Paardenmeerdaagse haar jaarlijkse meerdaagse rit. De sfeer is altijd erg ontspannen omdat een ieder komt om een paar dagen op een rustige manier en op z'n eigen wijze door de mooie omgeving in de gemeente Bronckhorst te rijden. Voor vertrek gezellig gezamenlijk een bakje koffie drinken, wat bijpraten en dan als het uitkomt een keer vertrekken, is het motto.

Dit jaar wordt de rit alweer voor de negende keer georganiseerd en de inschrijving is ook nu weer opengesteld voor zowel ruiters/amazones als voor menners. Er worden drie dagen routes gereden van ongeveer 25 á 30 km door de omgeving van Vorden, Hengelo en Zelhem.

Er kan individueel gestart worden, maar er mag ook in kleine groepjes van meerdere aanspanningen/ruiters gereden worden. De start is elke dag tussen 10.30 en 12.00 uur vanaf de Hietmaat in Hengelo.

Vorig jaar heeft het Stichtingsbestuur geëxperimenteerd met het afleggen van een bekwaamheidstest voor de deelnemers op de zondag. Deze test is ontleent aan de TREC-sport en hiermee kunnen de ruiters en menners aantonen dat ze voldoende controle over de combinatie hebben. TREC komt uit Frankrijk en staat voor Technique de Randonnée Equestre de Compétition. Omdat dit een groot succes was, biedt de organisatie deze mogelijkheid ook dit jaar weer.

Dit jaar is er eveneens een heuse meerdaagse camping voor de deelnemers ingericht. Hier kunnen deelnemers deze drie dagen overnachten met hun paarden. Deze gelegenheidscamping ligt op loopafstand van de start en finish waardoor de deelnemers geheel in sfeer van het evenement op een ontspannen manier kunnen vertrekken.

Voor informatie, zie de website.


bronckhorsterpaarden meerdaagse.nl