Veel te beleven in het hart van Vorden

VORDEN - Sinds 2012 is er binnen het Vordense Kulturhus een programmacommissie samengesteld. De eerste jaren was het zoeken naar een richting en testen wat er allemaal mogelijk zou zijn. Van klassiek tot modern, voor jong en oud met als doel een zo breed mogelijk programma op te zetten voor een groot publiek. Dat het publiek uit de hele regio het Kulturhus weet te vinden blijkt zaterdagavond 25 maart gelukt te zijn toen de band Bökkers geprogrammeerd stond en de zaal uitverkocht was.

Als voorprogramma stond de Vordense rockabilly band Strike op de poster. Door familieomstandigheden van één van de bandleden hebben zij hun optreden moeten annuleren, een begrijpelijk besluit. Om te voorkomen dat de organisatoren met de handen in het haar kwamen te zitten stelde de band Strike een perfect alternatief voor.

Het was even schakelen maar de band 'Opschakel'n' was snel bereid gevonden het voorprogramma van Bökkers te verzorgen. Dit is een band met en voor liefhebbers van het Achterhoekse lied in het eigen dialect, dat paste dus prima bij de sfeer die Bökkers oproept. Opschakel'n bracht het publiek in de hoogste versnelling waardoor de stemming er al goed in kwam.

Opschakel'n bracht het publiek in de hoogste versnelling

Bökkers, op tournee door het land met hun show 'Rock & Roll Bloed', wist de sfeer snel op te bouwen en er voor het publiek een mooi feestje van te maken. De titel van de toer zal overdrachtelijk bedoeld zijn, in twee sets liet de band het publiek voelen dat ze puur rock en roll bloed in de aderen hebben. De landelijke bekendheid groeit en de laatste nummers, zoals 'Iederene hef een reden' en hun nieuwste singel 'SOS op de SMS', komen regelmatig op de radio voorbij.

Met het succesvolle optreden van Bökkers in de mooie zaal met groot podium hoopt de programmacommissie meer mensen overtuigd te hebben dat een avond "uut in 't Kulturhus" gewoon gezellig is!

Als vervolg staat Boh Foi Toch geprogrammeerd op zaterdagavond 28 oktober op het podium, de kaarten hiervoor gaan binnenkort in de verkoop. In maart 2018, dat duurt nog wel even, staat de band Old Ni-js gepland.

Meer weten, kijk op de agenda op de website van het Kulturhus en ontdek dat er buiten bandjes veel meer te beleven valt in het hart van Vorden.


www.kulturhusvorden.nl