Herenteam 1 35+. Foto: PR
Herenteam 1 35+. Foto: PR Foto:

Heren team 1 35+ nog in race om kampioenschap

VORDEN - Her Herenteam 1 35 + bestaand uit Wim Lentink, Robert van Dijk, Dinant Hendriksen, Johan Hakkenberg, Rogier Oonk, Henk Ruiterkamp is nog steeds in de race om het kampioenschap. De heren moesten 8 april naar de Laak in Rheden, hier verloren ze 4-2 helaas, maar ze herpakten zich. De week erna speelden ze tegen de Schaeck uit Twello en wonnen ze op eigen bodem met 4-2. Geen flitsende start maar ze zijn nog in de race om het kampioenschap. Het team heeft zes punten en de twee teams boven hen hebben zeven punten, dus alles is nog mogelijk.


RTV Vierakker - Wichmond bestaat veertig jaar

VIERAKKER/WICHMOND – Wielerverweniging RTV Vierakker-Wichmond viert op 9 mei haar veertigste verjaardag. Dit wordt met de actieve leden gevierd in de Eifel. Met twaalf renners gaat de club van 5 tot en met 7 mei trainen in het Duitse heuvellandschap om het jubileum te vieren. Op 13 mei wordt er met alle leden gevierd dat de club veertig jaar bestaat.

Op 20 mei wordt de 42ste wielerronde van Wichmond verreden. RTV Vierakker-Wichmond, de organiserende club, is druk met het werven van sponsoren voor het jaarlijks terugkerende evenement. Om 15.45 uur wordt er gestart met de categorie Masters 40+. Zij rijden een koers van 55 kilometer door de straten van Wichmond. Om 17.30 uur is het de beurt aan de categorie Amateurs, Sportklasse en Junioren om te strijden voor het podium. Zij rijden een wedstrijd van zestig kilometer. De Dikke Banden Race zal dit jaar geen onderdeel zijn van de wielerronde van Wichmond vanwege een sponsorwisseling. Inwoners van Wichmond zullen op 20 mei rekening moeten houden met afgesloten wegen en opletten met parkeren. Het parcours is ongewijzigd in vergelijking met vorig jaar.

Jan Weevers is op 2 april als eerste geëindigd in de NL Cup – Zwiep Trek mountainbike cup in Oldenzaal. Weevers reed hier bij de categorie Masters 50+. Ook op 9 april wist Weevers te winnen in de Kofax Hel van Groesbeek. Van 12 tot en met 16 april reed Rens Te Stroet in de Tour du Loir et Cher E Provost. In de vijfdaagse etappekoers eindigde Te Stroet op de 84ste plaats. Koen Jansen reed van 13 tot en met 17 april zijn eerste vijfdaagse van zijn carrière in de Ardennen. Hij wist deze meerdaagse te beëindigen met een 41ste plek in het algemeen klassement en een zestiende plek in het jongerenklassement. Het is knap dat hij, als jongen van negentien, deze zware en heuvelachtige etappekoers heeft uitgereden.