In de loop van de jaren is er langs de Rondweg een bostuin ontstaan. Foto: PR
In de loop van de jaren is er langs de Rondweg een bostuin ontstaan. Foto: PR Foto:

Open tuinendagen Eelmerink Vorden

VORDEN - Henny en Gerrit Vlogman uit Vorden houden een aantal open tuindagen op het Eelmerink 2a in Vorden. De tuin van de familie Vlogman is te bezoeken op 29 april, 27 mei, 3 en 24 juni, 29 juli en 26 augustus van 11.00 uur tot 17.00 uur De entree is vrij.

Uitgangspunt van de tuin is een aantal zichtlijnen. Grindpaden scheiden de tuinvakken en rondom is een beukenheg geplaatst. Ter gelegenheid van de geboorte van de drie kleinkinderen van Henny en Gerrit zijn een liriodendron, een rode beuk en een kweepeer geplant. Verder staat er een dubbeltjesboom, sneeuwklokjesboom en is voor de nieuwe overkapping een liguster haag aangelegd. In de loop van de jaren is er langs de Rondweg een bostuin ontstaan met specifieke laag blijvende bosplanten. Bezoekers kunnen een vrije gift kwijt ten behoeve van Hospice Zutphen. Ook zijn er wenskaarten van het hospice te koop.


Oecumenische Vrouwengroep Wichmond-Vierakker

Vierakker/Wichmond - Op woensdag 10 mei 2017 gaan de leden van de Oecumenische vrouwengroep en veel gasten samen een dagje uit. Om 8.30 uur vertrekt de groep bij de kerk in Wichmond en gaan vervolgens richting Barneveld waar ze het pluimveemuseum zullen bezoeken. Na de lunch wordt al het moois bekeken in het Oude Ambachten en Speelgoed museum in Terschuur. Bij Den Bremer wordt een dagschotel bereid, waarna de dames ongeveer 19.15 uur weer in Wichmond zullen arriveren. Opgave is mogelijk bij Henny Krijt: 0575- 441992.