Bedrijfsleidster Riske Legtenberg in de sfeervol ingerichte winkel 'Van Sinckel'. Foto: Jan Hendriksen.
Bedrijfsleidster Riske Legtenberg in de sfeervol ingerichte winkel 'Van Sinckel'. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

'Van Sinckel' viert eenjarig bestaan

VORDEN – Het initiatief vanuit het Vordens Ondernemerscafé voor het winkelconcept 'Van Sinckel' staat na precies een jaar als een huis. Er bestaat namelijk een steeds toenemende belangstelling voor het concept vanuit diverse plaatselijke en regionale ondernemers. Het aantal groeide in precies een jaar van achttien naar 31 gebruikers. "En dat is heel positief te noemen", zo verklaart bedrijfsleidster Riske Legtenberg van de Stichting Van Sinckel die de winkel aan de Dorpsstraat beheert en exploiteert.

Door Jan Hendriksen

Riske Legtenberg wil in de komende tijd Vordenaren nog nadrukkelijker betrekken bij de activiteiten. Want die kan volgens haar wel wat verhoogd worden. Ze denkt daarbij aan workshops en proeverijen maar ook aan een wat grootschalig evenement onder het motto 'Proef en Beleef' die ze in september wil gaan organiseren. Maar eerst is iedereen zaterdag 6 mei welkom om van een hapje en een drankje te genieten omdat 'Van Sinckel' deze week een jaar bestaat. "Het tegengaan van leegstand van (winkel)panden in het centrum van Vorden en de vitaliteit van de dorpskern behouden en ondernemers ondersteunen bij het uitvoeren/verkopen van hun bedrijfsactiviteiten/producten door laagdrempelig te zijn", dat was en is de doelstelling en insteek van ons initiatief zo verklaart Legtenberg.

De stichting streeft de doelstellingen na zonder winstbejag, Het aanbod in de momenteel tweehonderd vierkante meter grote sfeervol ingerichte winkel is veelal streekgebonden. Het betreft hier zowel food als non-food producten, ambachten en kunst. Riske Legtenberg: "We streven naar een doelgroep die hun wekelijkse gang naar de winkel weten te vinden omdat er een aanbod is van producten met een toegevoegde waarde binnen het aanbod van Vorden."

Daarnaast wordt het assortiment ingezet op het publiek dat winkelt om rond te kijken, informatie wil verkrijgen en bijzondere ambachten die te zien zijn in Vorden wil ontdekken. "Denk hierbij aan toeristen. Maar bovenal moet 'Van Sinckel' nog meer een begrip worden van en voor de Vordenaren zelf", zo verklaart Riske die opzoek is naar enkele vrijwilligers die haar willen ondersteunen. Want naast Riske als bedrijfsleider zijn er invalkrachten voor een goede continuïteit van de bedrijfsvoering nodig. "In eerste instantie zijn die nu nog onbezoldigd. Maar op termijn willen we die een vrijwilligersbijdrage geven. En we willen eveneens bij de exploitatie mensen betrekken die op afstand van de arbeidsmarkt staan."

'Werk aan de winkel'
Kortom er is volop 'werk aan de winkel' bij Van Sinckel. Zeker omdat er momenteel een wachtlijst wordt gehanteerd van ondernemers die graag een aantal vierkante meters van de winkel willen huren. "We kunnen nog uitbreiden. Want we huren als stichting een gedeelte van het winkelpand. Wat dat betreft zijn er nog volop ontwikkelingsmogelijkheden om door te groeien", zo besluit Riske haar relaas.

Van Sinckel is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur (vanaf 1 juni tot 18.00 uur), op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur.


Voorjaarsmarkt
Lindenhof

VORDEN - Op zaterdag 6 mei houdt men op de Lindenhof een voorjaarsmarkt van 10.30 uur tot 15.00 uur aan de Smidsstraat 50 in Vorden.

De voorjaarsmarkt bestaat uit diverse kraampjes en wordt onder andere perkgoed en plantenbakken van bloemist Halfman verkocht. Verder vindt er ook een verloting plaats, welke plaats kan vinden dankzij sponsoring van de plaatselijke ondernemers en marktondernemers. Ook zijn er nog meer leuke/lekkere dingen die te koop aangeboden worden.

De opbrengst zal gebruikt worden voor activiteiten voor de bewoners, waaronder een tocht met de paardenkoets op vrijdag 16 juni.

Iedereen is van harte welkom om een kop koffie te drinken, de voorjaarsmarkt te bezoeken en tevens kennis te maken met De Lindenhof en haar bewoners.