De oudste en jongste leerling mogen het certificaat aannemen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
De oudste en jongste leerling mogen het certificaat aannemen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Certificering Vier keer Wijzer Basisschool Het Hoge

VORDEN - Basisschool Het Hoge heeft dinsdag 30 mei het certificaat 'vierkeerwijzer school' mogen ontvangen. Na een aantal jaren hard werken heeft de school alles dusdanig op orde dat Marco Bastmeijer van 'Vierkeerwijzer' een positief oordeel uitsprak.

De uitreiking van het certificaat werd gedaan met behulp van Valkenier Schaap en zijn vogels. Eerst kregen de oudste en jongste leerling uit handen van Marco het certificaat uitgereikt. Maar het moet ook aan de buitenkant te zien zijn dat de school een 'Vierkeerwijzer-school' is. En dat bordje zat in een afgesloten koffer. Juf Maaike Clahsen, coƶrdinator 'Vierkeerwijzer', kreeg een handschoen aan en daarna werd door een roofvogel de sleutel gebracht. "Hiermee konden we de koffer openen en het bordje in ontvangst nemen."

Aansluitend kregen de kinderen en leerkrachten nog een mooie show te zien. De kinderen moesten stil zijn en stil staan en wat deden ze het goed. Niet alle vogels werkten mee, maar ze hebben veel vogels gezien. Gedurende de middag wrd op school gewerkt met 'Vierkeerwijzer'. Uitgaande van de drie basisbehoeften: relatie, competentie en autonomie, helpt 'Vierkeerwijzer' om de afstemming zo optimaal mogelijk te organiseren, dat de leerlingen en leerkrachten vanuit hun motivatie, eigen denkstrategieƫn en handelen kunnen leren van en met elkaar.


Meisjesteam overtuigend Kampioen

VORDEN - Het meisjestennisteam bestaande uit Bo Limpers, Sien Klein Negerman, Sam Rakitow en Sanne Gerritsen zijn zondag 21 mei kampioen geworden.

Alle wedstrijden werden onderling dik gewonnen, tegenstanders hadden geen schijn van kans. De meiden hebben er samen erg veel lol in en trainen twee keer in de week in Vorden. Het trainen heeft z'n vruchten af geworpen want er werd geen spaan heel gelaten van hun tegenstanders. De meisjes hebben een mooie beker en een zak snoep gekregen tijdens de huldeging. Gefeliciteerd meiden.


VTP Vorden Heren 1 Kampioen

VORDEN - Het eerste herenteam van VTP Vorden had de laatste wedstrijddag nog twee punten nodig om zeker te zijn van het kampioenschap. Achteraf gezien was dit niet nodig, het team staat duidelijk bovenaan met negen punten meer dan de tweede plaats, LTC Doetinchem.

De heren Paul Wijers, Cees van Voskuilen, Stephan van Voskuilen, Rutger Wullink en Maarten Vos zullen volgend jaar in de tweede klasse uitkomen. Natuurlijk zal Christiaan Brinkhorst er dan weer bij zijn om de heren te assisteren. Het kampioensfeest heeft tot in de late uurtjes geduurd. Iedereen wenst het team veel succes volgend jaar.

Kampioenen VTP Vorden Heren 1. Foto: PR

Het meisjes tennisteam kampioen. Foto: PR
Afbeelding