Vordenaar Arjan Bikkel werd 32e in zijn eerste race. Foto: Henk Teerink

Peeters stunt met overwinning in de NK SuperCup 600

REGIO - Thijs Peeters zorgde zaterdagmiddag 3 juni voor een stunt op het TT Circuit Assen. Peeters uit Borculo won na een spannend gevecht zijn eerste wedstrijd in de NK SuperCup 600 van de OW Cup. Een flink aantal Hamove leden reden ook voor de punten mee tijdens het Pinksterweekend. Sam Lowes met zijn begeleider Torleif Hartelman uit Hengelo \eindigde als negentiende in de MotoGP-wedstrijd tijdens de Grand Prix van Italiƫ.

De weersomstandigheden waren goed tijdens de derde ronde van de OW Cup op zaterdag 3 juni op het TT Circuit Assen. Het werd de dag van Thijs Peeters. De 21-jarige coureur pakte eerst op zaterdagmorgen al de pole position in de NK SuperCup 600. In de spannende race wist hij vervolgens Danny van der Sluis en Coen Bouwmeester voor te blijven en zo zijn allereerste race in deze klasse te winnen. "Ik heb er al een aantal keer dichtbij geweest, maar nu is het toch gelukt", was de reactie van Peeters na afloop. Peeters staat door deze goede prestatie op een tweede plaats in het kampioenschap.

Victor Steeman kwam ook in actie in de NK SuperCup 600. De jonge Steeman gebruikt deze competitie om extra trainingsmeters te maken voor de Dutch TT waarin hij uitkomt in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Steeman eindigde in de race als veertiende. In de NK SuperCup 1000 stond Cliff Kloots opnieuw op het podium. Kloots eindigde net als in de vorige race als derde. Nigel Walraven is dit seizoen nog niet te kloppen in deze klasse en won opnieuw. Hamovel-lid Yme-Jan Hofstee scoorde ook weer ruime punten met een elfde plaats. Voor Jarco Grotenhuis verliep de race minder goed en kende al vroeg in de race technische problemen. De gebroeders Niels en Arjan Bikkel rijden ook in de OW Cup. Niels Bikkel werd vijftiende in de NK SportCup 1000. Vordenaar Arjan Bikkel kwam als 32ste over de finish in zijn eerste race voor de NK SportCup 600.

Vordenaar Arjan Bikkel kwam in eerste race 32ste over de finish

In hetzelfde weekend werd de Grand Prix van Italiƫ verreden op het circuit van Mugello. De spannende MotoGP-wedstrijd werd gewonnen door thuisrijders Andrea Dovizioso. De pupil van Torleif Hartelman, Sam Lowes, kon niet het gevecht aangaan voor de punten en finishte als negentiende. Afgelopen zondag behaalde Lowes dezelfde uitslag op het circuit van Barcelona waar de Spaanse Grand Prix werd verreden. Lowes was echter niet te spreken over de Aprilia. Hij gaf te kennen dat hij niet hetzelfde materiaal als zijn Spaanse teamgenoot Aleix Espargaro ter beschikking heeft waardoor de resultaten achterblijven ten opzichte van zijn teamgenoot. Hartelman en Lowes zijn dan ook ietwat teleurgesteld in de gang van zaken bij het Gresini team.

De heren reden afgelopen weekend voor het OW Cup kampioenschap dubbele races in het Duitse Oschersleben. Thijs Peeters deed uitstekende zaken in de NK Supercup 600 en werd twee keer tweede achter Glenn van Staalen. Nigel Walraven ging twee keer aan de haal met de winst in de categorie NK Supercup 1000. Walraven heeft tot nu toe alle races om het kampioenschap nog winnend weten af te sluiten. De Hamove leden behaalden in beide races de volgende noteringen: Cliff Kloots 4 en 2, Jarco Grotenhuis 8 en 9, Yme-Jan Hofstee 0 en 10.