Ties Dekkers. Foto: PR
Ties Dekkers. Foto: PR Foto:

Ties Dekkers gaat vissen in de Nationale teamcompetitie U20

VORDEN - Ties is in februari uitgenodigd door de Federatie Midden Nederland om deel te nemen aan een visclinic verzorgd door Ramon Pasmans. Ramon Pasmans is een bekende topvisser en neemt al jaren voor Nederland deel aan EK's, WK's en andere grote internationale wedstrijden. De clinic bestond uit twee zondagen theorieles over topvissen en een praktijkdag aan het wedstrijd water. Het doel van deze clinics was om uiteindelijk een zestal jeugdvissers te selecteren tot en met 18 jaar. Deze zes jeugdvissers gaan namens de Hengelsport Federatie Midden Nederland deelnamen aan de Nationale Teamcompetitie.

Na de twee theoriedagen op 11 en 19 maart was het op zondag 9 april tijd voor het echte werk, de jeugdvissers moesten nu laten zien wat ze in huis hadden. Tijdens het vissen werden alle vissers beoordeeld door VIJF deskundigen, waaronder Ramon Pasmans. Van alle jeugdvissers bleven er uiteindelijk zes over die in aanmerking komen om uit komen voor het jeugdteam van Federatie Midden Nederland. De concurrentie was groot maar Ties hield zich keurig staande. Aan het einde van de dag trokken de deskundigen zich terug om samen te bepalen welke zes jeugdvissers in aanmerking komen voor het jeugdteam. Tijdens de bekendmaking werd Ties als zesde naam opgenoemd.
Op 31 mei is het team gepresenteerd op het kantoor van HF Midden Nederland in Westervoort en is er kennis gemaakt met de coaches Christian Surquin en Dick Berends. Christian heeft een enorme staat van dienst in het vissen van nationale en internationale wedstrijden, dus het team kan ontzettend veel van Christian leren. Er worden door het team vier wedstrijden gevist, op 23 en 24 september in het Kanaal door Voorne nabij Hellevoetsluis en op 14 en 15 oktober in het Noord Hollands kanaal nabij Landsmeer. Voorafgaand aan de wedstrijden zal er ook diverse keren in de wedstrijdwateren moeten worden getraind. Het worden dus drukke weekenden in september en oktober. Een woordvoerder van de Snoekbaars: "Wij wensen Ties heel veel succes met deze unieke kans, maar bovenal heel veel plezier in de komende periode en we hopen dat je er ontzettend veel van opsteekt".


Uitslagen 55+ viswedstrijd

VORDEN - Op 1 juni is er een viswedstrijd gehouden in de oude Berkel te Borculo. Met elf deelnemers werd er weinig vis gevangen. De eerste drie plaatsen zijn als volgt: 1 G. Hiddink 320 gram; 2 A. Vruggink 260 gram en 3 G. v. Amerongen 100 gram.


TTV Heure goed op weg

HENGELO - Tijdens het vijfde toernooi van de touwtrekcompetitie in Gewest Oost, dat zondag 11 juni in Hengelo Gld. werd gehouden, bleek dat het Borculose Heure goed in vorm is.

's Morgens werd begonnen met de 680 kilogram A- en B-klasse en de jeugd. Heure wist in de A-klasse gedeeld eerste te worden met OKIA uit Holten. Er werden zware, spannende wedstrijden getrokken. Hier is nog veel mogelijk. Tussen lijstaanvoerder Eibergen en de nummer drie, Heure, zit maar twee punten verschil. Het B-team wist koploper Olden Eibergen achter zich te houden en de dagwinst binnen te halen. Concurrent Eibergen, tweede in de stand, had een totale off-day en haalde maar vijf punten, waardoor de tweede plaats weer in zicht komt voor Heure. Ook de jeugd presteerde goed door deze wedstrijddag een derde plaats te halen. Het gat met de nummer drie in het klassement, TTV Vorden, is echter nog erg groot. Bekveld A voert de ranglijst aan met een riante voorsprong op Oele, afkomstig uit het Overijsselse Hengelo. 's Middags waren de heren 640 en 720 kilogram aan de beurt. In de lichtste klasse was Heure spekkoper en ging er met de dagwinst vandoor. Dit betekent dat de achterstand op nummer twee, Eibergen slechts een paar punten is. OKIA heeft flink wat van hun voorsprong in het klassement moeten inleveren, zij haalden maar zeven punten binnen. Slechts in de 720 kilogram-klasse wist Heure geen potten te breken. Ruim 50 kilo onder het maximaal toegestane gewicht bleek toch iets te veel van het goede en ze moesten genoegen nemen met een gedeelde derde plaats. In het klassement blijven ze ook derde achter Koapman uit Tilligte en Vorden.

De Nederlandse Kampioenschappen worden komend weekeinde gehouden in Bentelo.