Symone Boerstoel. Foto: PR
Symone Boerstoel. Foto: PR Foto:

Symone Boerstoel en Mirjam
Berendsen bijten spits af

VORDEN - Op donderdagmiddag 22 juni om 15.30 uur begint het eerste van een lange reeks Toeristenconcerten. Korte laagdrempelige wekelijkse concerten op de donderdagmiddag met een grote diversiteit. Tevens in deze serie een tweetal Late Romantische Zaterdagavondconcerten bij Kaarslicht. Op 1 juli en op 5 augustus van 22.00 tot 23.00 uur. De spits van het eerste concert wordt traditiegetrouw afgebeten door de vaste organiste van de Dorpskerk, Mirjam Berendsen, op het Lohmanorgel. Zij doet dit samen met de Vordense violiste en viool-pedagoge Symone Boerstoel.

Een mooie start met een mooi programma. Romantische muziek van Rheinberger voor viool en orgel. Ook een viool-solo en op het Lohmanorgel Kellner en Buxtehude. Als afsluiting het vrolijke stuk 'Happiness' van Ad Wammes.

Het tweede concert op donderdagmiddag 29 juni is gelijk van een heel ander karakter. Een heus piano-recital met een lichtvoetig programma met muziek van Franz Liszt, Robert Schumann, Fréderic Chopin en Rachmaninov. De van Russische origine Valeria Vasheruk beroert de toetsen van de vleugel. Met het laatste Kerstconcert maakte zij als jong talent diepe indruk met haar spel toen zij een ook uit Rusland afkomstige zangeres begeleidde.

De Toeristenconcerten duren 45 minuten en zijn vrij toegankelijk. Wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd. De beide Late Zaterdagavondconcerten kennen wel een entree van 10 euro (t/m 16 jaar gratis).


BoekStartbijeenkomst in bibliotheek Hengelo

HENGELO – De eerstvolgende Boekstartbijeenkomst in bibliotheek Hengelo aan de Sterreweg 10 is woensdagmorgen 21 juni, van 10.00-11.00 uur. BoekStart is een programma dat het lezen met zeer jonge kinderen bevordert én ouders met jonge kinderen laat genieten van boeken. Tijdens de bijeenkomsten wordt voorgelezen, gezongen en gespeeld. Het thema is deze bijeenkomst: 'Nijntje festijntje'. De bijeenkomst is bedoeld voor ouders én hun kinderen. De bijeenkomst is gratis. BoekStart is een landelijk project waarin consultatiebureau, gemeente en bibliotheek samenwerken.


bibliotheekwestachterhoek.nl