Bijna driehonderd whiskyliefhebbers bezochten het evenement. Foto: PR
Bijna driehonderd whiskyliefhebbers bezochten het evenement. Foto: PR Foto:

Eerste editie Whisky Festival Achterhoek geslaagd

VORDEN - Bijna driehonderd whiskyliefhebbers lieten zich afgelopen vrijdag onderdompelen in de whisky tijdens de eerste editie van 'Whisky Festival Achterhoek', georganiseerd door Slijterij & Wijnhandel Sander Pardijs in Vorden.

Na het organiseren van diverse whisky evenementen, was Sander Pardijs op zoek naar een ander project. Zo ontstond het Whisky Festival Achterhoek". Uniek voor dit festival is de combinatie van whisky's, goed eten, live muziek, een sigaar voor de liefhebber en dat alles in de buitenlucht op een prachtige locatie aan de Waarlerweg in Vorden.

De eerste gasten worden om 19.00 uur ontvangen door een doedelzakspeler, wat direct zorgt voor een gezellige ambiance. De winnaar van de ludieke Facebookactie woerd in een klassieke Cadillac de Ville thuis opgehaald en 's avonds weer thuis gebracht.
In de tent en op het terrein wisten de bezoekers inmiddels de weg naar de diverse whiskystands en barbecue te vinden. Het aanbod whisky's overtreft de vele verwachtingen. Naast de grote merken is er veel aandacht voor de kleinere en relatief onbekendere distilleerderijen. Een absolute primeur zijn de lokale distilleerderijen 'de Bronckhorst' uit Zelhem en 'Eaglesburn' uit Doesburg. Beiden kunnen rekenen op veel aandacht van de bezoekers.

De barbecue draaide op volle toeren, de Belgische sigarenmaker was druk met het draaien van zijn sigaren, de vierkoppige band speelde sfeervolle Iers en Schotse folkmuziek en in de tent werd tot 22.00 uur nog even heerlijk door geproefd. "We wilden iets nieuws neerzetten wat in Nederland nog nergens gedaan wordt, en dat is ruimschoots gelukt", zo vindt Sander Parijs. "Volgend jaar weer!"