Het Franse echtpaar Thierry en Brigitte Audin fietst vanuit Hengelo naar het Franse Oléron. Foto: PR
Het Franse echtpaar Thierry en Brigitte Audin fietst vanuit Hengelo naar het Franse Oléron. Foto: PR

Op de fiets van Hengelo naar het
Franse Oléron

HENGELO - Maandag 10 juli om 9.00 uur vertrekt het Franse echtpaar Thierry en Brigitte Audin vanuit Hengelo naar het eiland Oléron aan de westkust van Frankrijk. Op dit Franse eiland is een Nederlands vakantiepark voor mensen die gebruik maken van een rolstoel. Zij kunnen daar samen met hun familie of vrienden terecht en krijgen alle (ook zorg) ondersteuning die ze maar willen hebben. Mantelzorgers kunnen zodoende ook echt vakantie vieren.

Een grote wens op L'Accolade is een rolstoelfiets met elektrische ondersteuning, waarvoor al een jaar lang allerlei acties ondernomen worden om het geld bij elkaar te krijgen. Het idee van de fietstocht is afkomstig van de buren van dit park. Zij vinden L'Accolade zo'n mooi park dat ze daar graag iets voor willen betekenen. Zij zien deze fietstocht als een mooie en zinvolle bestemming van hun vakantieweken en zodoende is er tevens een heel mooi doel aan verbonden.

Het idee is dat mensen hen per kilometer sponsoren. Al het geld dat ze op deze manier bij elkaar weten te trappen komt in zijn geheel voor de rolstoelfiets beschikbaar. Let wel op, want het is een hele afstand. Met de sponsoring van 5 eurocent per kilometer krijgen ze per sponsor al een mooi bedrag van 55 euro. De fietsers vertrekken vanuit Hengelo omdat de initiatiefneemster van dit park, dat nu al zestien jaar bestaat, in Hengelo woont. Hun idee is dat ze vanaf de woonplaats van de initiatiefneemster naar Oléron terug willen fietsen. Ze hebben daarvoor T-shirts laten maken met L'Accolade teksten die vast aanleiding geven tot mooie gesprekken onderweg. Ze denken zo'n zestien dagen over de tocht te gaan doen.

Wie dit mooie initiatief wil ondersteunen, kan zich maandag 10 juli rond de klok van 9.00 uur bij hun vertrek melden. Daar zijn sponsorformulieren beschikbaar en is ook verdere informatie krijgen over L'Accolade. Wie niet per kilometer wil sponsoren, maar wel iets wil geven als ondersteuning, kan een bijdrage overmaken op rek.nr. NL33 RABO 0392 3114 02 tnv. Stichting L'Accolade te Maarn, onder vermelding van: 'rolstoelfiets'. Wanneer de rolstoelfiets op L'Accolade is, kunnen de rolstoelende gasten genieten van de 250 kilometer vrije fietspaden die op Oléron aanwezig zijn. Op de fiets met de wind door de haren, de zeelucht in de longen en dat rustig zittend in de rolstoel. Wie wil dat nu niet beleven? Wie dit mooie initiatief ook wil ondersteunen en nog vragen heeft, kan bellen met 06-20604559. Wie doet mee?

De start van deze fietstocht is op 10 juli om 9.00 uur op het plein bij de Remigiuskerk in Hengelo. Iedereen die dit leest is van harte welkom.


www.l-accolade.nl