Wethouder Antoon Peppelman aanwezig bij officiele overdrachtg van Bloei Thuiszorg. Foto: Jeroen Garritsen
Wethouder Antoon Peppelman aanwezig bij officiele overdrachtg van Bloei Thuiszorg. Foto: Jeroen Garritsen Foto:

Overdracht Bloei Thuiszorg naar Markenheem

DOETINCHEM - Op vrijdag 16 juni heeft de officiƫle overdracht van Bloei Thuiszorg naar Zorginstelling Markenheem plaatsgevonden in het hoofdgebouw van het Graafschap College in Doetinchem. Wethouder Antoon Peppelman was aanwezig om de overdracht bij te wonen.

Bloei Thuiszorg is een initiatief dat ooit is begonnen in Amsterdam en door Overnieuw verder is ontwikkeld. Bloei is een jonge thuiszorgorganisatie, actief in de gemeente Bronckhorst. Het team staat klaar voor zorgvragen op het gebied van huishouden, persoonlijke verzorging en begeleiding. Het kleine team van enthousiaste verpleegkunde en verzorgende studenten leveren persoonlijke zorg. Nu wordt dit project in samenwerking met het Graafschap College, de gemeente Bronckhorst en Zorginstelling Markenheem na een geslaagde pilot voortgezet.

Stagiaires brengen allerlei onderdelen van de wmo-zorg in de praktijk. Vanaf heden heeft Markenheem Bloeizorg overgenomen onder de condities van een leerafdeling: de leerafdeling Bloei. Een mooie ontwikkeling van een leerafdeling in de wijk.


Officiƫle overdracht van Bloei Thuiszorg naar Markenheem. Foto: Jeroen Garritsen