Kim Wijnbergen uit Warnsveld achter haar verkoopkraam tijdens de Kinderbraderie. Foto: Jan Hendriksen.
Kim Wijnbergen uit Warnsveld achter haar verkoopkraam tijdens de Kinderbraderie. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Kinderen hadden hun handel als jonge ondernemers uitgestald

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Vrijdagmiddag was het centrum van Vorden naast de talloze en afwisselende kermisattracties het domein voor de Kinderbraderie. Keurig hadden alle kinderen hun handel als 'jonge ondernemers' uitgestald, zoals de beide zusjes Kim (13) en Danique (11) Wijnbergen uit Warnsveld. Vooral de overbodige Playmobil ging volop over de toonbank bij het tweetal. Bij de Vordense broertjes Liem (9) en Ceddric (12) Koekenbier waren het vooral de verkleedspulletjes die gretig aftrek vonden zoals een ridder-, brandweer- en heksenpak. Maar ook de stripboeken gingen grif van de hand. Het 'winkeltje spelen' leverde de twee broers enkele tientallen euro's op. Absolute 'top verkopers' waren het Vordense viertal Dide (11) en Chris (11) van de Wijgerd, Niek Barendsen (10) en Senna van de Pol (11). De vier jongens verkochten gezamenlijk voor maar liefst 144 euro aan vooral Duplo en Playmobil. Wat ze met al dat geld gingen doen? "Naar de kermis gaan en een ijsje kopen bij IJssalon Lekker", zo vertelde Chris met een grote grijns.

Handboogschieten
Achter op de parkeerplaats van café Eskes kon men zaterdagmiddag onder leiding van oud-medewerker Sander Meijerink van Free-Wheel deelnemen aan handboogschieten. Jesse Dieperink (20) uit Ruurlo schoot als lid van de regionale handboogschietvereniging De Gouden Treffer ondanks de straffe wind de pijlen midden in het blazoen. De Ruurlose was een van de tientallen deelnemers die aan het boogschieten deelnamen. Naast het handboogtoernooi stelde Free-Wheel enkele Tuk Tuks beschikbaar waarbij men niet alleen werd opgehaald, maar ook naar een locatie van onder meer de fietsroute gebracht kon worden. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt.

Genieten van diverse bands
Gedurende de drie dagen Vordense Zomerfeesten was er volop (live) muziek bij De Rotonde, De Herberg en Hotel Bakker van onder meer de Qmusic Party. Disco Kings, Opschaakl'n, Underkoffer, De Daltons, Bandje Speciaal en Jack Fire.

Kim Wijnbergen uit Warnsveld achter haar verkoopkraam tijdens de Kinderbraderie. Foto: Jan Hendriksen.