Er bestond een goede publieke belangstelling voor de oecumenisch openluchtdienst. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink.
Er bestond een goede publieke belangstelling voor de oecumenisch openluchtdienst. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink. Foto:

Oecumenische Openluchtdienst

VIERAKKER/WICHMOND – Het behoort misschien niet tot het officiële organisatieprogramma van Oranje Comité Vierakker-Wichmond. Hoewel? Het prijkt wel op de affiches van het feestprogramma. Maar het is inmiddels wel een traditie als het weer dat toelaat. De Oecumenische Openluchtdienst in aanloop naar de feestelijke festiviteiten in het kader van het Oranjefeest Vierakker-Wichmond.

Door Jan Hendriksen

Met op de achtergrond de katholieke Sint Willibrordkerk vond er zondag een oecumenische openluchtdienst op het terrein van de Vierakkerse Sint Willibrordkerk plaats. Door het mooie weer kon ditmaal de dienst voor de kerk gehouden worden. Met als thema dit jaar 'Ik Vertrek'. De preek werd verzorgt door de diaken Ten Bruin van de regionale rooms-katholieke parochie De Twaalf Apostelen. De dienst werd geleid door dominee Tim Wiersum van de protestantse kerkelijke gemeente Wichmond. Bennie Helmink zong een aantal liederen solo. De kaarsen werden aangestoken door het Oranje Comité Vierakker-Wichmond. Aan het slot van de dienst werd onder leiding van het oecumenisch koor het Wichmonds/Vierakkerse dorpslied 'k Heb u lief, mijn schoon Vierakker, 'k heb u lief, mijn blij Wichmond' gezongen.


Vervangende tractor klussendag

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Afgelopen zaterdag stond er bij VV Vorden een klussendag ingepland en voor enkele werkzaamheden was de tractor benodigd. Door de prima relatie met de sponsor LMB uit Vorden is er in ieder geval gezorgd voor een vervangend exemplaar zodat de noodzakelijke werkzaamheden gewoon doorgang konden vinden. De tweede klussendag van dit seizoen leverde zaterdag met zestien deelnemers een aantal fraaie resultaten opgeleverd. Zo is met vereende krachten de ballenvanger van het hoofdveld (bij het scorebord) weer recht en in de juiste stand gezet en tevens zijn de palen van zowel het hekwerk als de ballenvanger met beton verstevigd. Rondom de ingang, fietsenparkeerplaats en kantine is al het onkruid verwijderd en is de tuin bijgehouden. De gele boord rondom de bestuurskamer en de kleedkamers is in zijn geheel afgenomen en tenslotte zijn er nog enkele kleine hand- en spandiensten verricht ten bate van. de accommodatie. Zaterdag staat de laatste klussendag op het programma en zullen onder andere de reclameborden erin worden gezet en de gele roetaanslag verwijderd worden van de doelen en banken.