Ook voor het Hokersweekend kwam weer een editie van de 'Anhangerschapbode' uit. Foto: PR
Ook voor het Hokersweekend kwam weer een editie van de 'Anhangerschapbode' uit. Foto: PR Foto:

Programma Høkersweekend
vol verrassingen

Wittebrink - Al vijftien jaar houdt het 'Anhangerschap' jaarlijks een høkersweekend om de anhangers van de groep Normaal te trakteren op Normaalmuziek en ze in de gelegenheid te stellen nader kennis te maken met hun idolen. Met het stoppen van de band leek er even een eind te komen aan het fanclubweekeinde maar het bestuur van het Anhangerschap besloot, in overleg met de band, om door te gaan met het weekend dat sindsdien meer het karakter kreeg van een festival met Høkersmuziek. Met bands als 'Old Ni-js' en de 'Anhangerschapsband' is er natuurlijk een flinke portie Normaal aanwezig en ook de andere bands die uitgenodigd zijn, hebben een hoog høkersgehalte.

Volgens voorzitter van het Anhangerschap, Henk Kelder, zit het programma van dit jaar vol verrassingen. "We beginnen vrijdag 1 september met een verrassend optreden van 'Old Ni-js', want daarin maakt voormalig Normaal-gitarist Jan Kolkman z'n opwachting."

Jan Kolkman versterkt gelederen van Old Ni-js

Jan Kolkman vervangt Gerard de Braconier en komt samen met Ferdi Joly, Willem Terhorst en Han Mali op het podium om een repertoire van Normaal en Boh Foi Toch muziek te spelen. Volgens een woordvoerder van Old Ni-js is besloten om na een langdurig dienstverband de samenwerking met De Braconier te beëindigen. "Door omstandigheden was de basis voor een constructieve samenwerking verdwenen. Jammer voor ons en iedereen die Old Ni-js een warm hart toedraagt, maar dit was niet te vermijden. Gelukkig hebben we in multi-instrumentalist Jan Kolkman een enthousiaste opvolger gevonden. Hij volgt niet alleen Gerard op, maar zal op zijn eigen manier zijn stempel drukken op het geluid van Old Ni-js."

Jubileum Anhangerschapsband
Na 'Old Ni-js' speelt de 'Anhangerschapsband'. Henk: "Voor die jongens is het ook een bijzonder weekend, want ze vieren dit jaar hun 10-jarig jubileum. Op zondagmiddag 3 september gaan we dat jubileum vieren met een speciaal optreden, waarvoor diverse gasten worden uitgenodigd."

Programma
Het programma van de zaterdag wordt gevuld met optredens van 5th Wheel, Stonegood, Travelin' Band, de Hakviolen en de Kisjeskearls. Henk: "De verrassing op de zaterdag zit 'm bijvoorbeeld in de persconferentie, die we als bestuur tussen 17.00 en 18.00 uur gaan geven. Speciaal hiervoor komen Bennie Jolink, Willem Terhorst, Ferdi Joly en Erna Manschot op het podium. Een ander hoogtepunt is de bekendmaking van het bedrag voor het KWF (Samenloop voor Hoop) dat bijeen werd gebracht tijdens de Normaalmarkt, die eerder dit jaar bij café 'de Tol' werd gehouden."

De zondagmiddag staat in het teken van de jubileumviering van de 'Anhangerschapsband' met vele gasten. De voorverkoop van camping- en passe partout kaarten loopt goed. Henk Kelder: "De belangstelling is vergelijkbaar met vorig jaar toen we een perfect festival hadden. Høken blijkt meer te zijn dan de muziek van Normaal. Het is een levenswijze en motto waar vele plattelanders zich in herkennen en die sfeer is duidelijk voelbaar tijdens het Høkersweekend." Volgens Henk Kelder past die sfeer uitstekend bij het buurtschap 'de Wittebrink' en café 'de Tol'. Henk: "Ruim voor het Høkersweekend ga ik de buurt door om ze in te lichten en dan krijgen we zo veel medewerking. Gewoon geweldig. En ook Remon ter Brake van 'de Tol' helpt ons geweldig bij het organiseren van het weekend. Mede hierdoor belooft het weer een gigantisch feest te worden. Ik heb er nu al zin in."