Stoepkrijten. Een gekleurd schoolplein is het resultaat. Foto: PR
Stoepkrijten. Een gekleurd schoolplein is het resultaat. Foto: PR Foto:

Dorpsschool start met pleinfeestdag

Vorden – De lange zomervakantie zit er weer op in regio Midden. De scholen zijn weer gestart, ieder op zijn eigen wijze.

De leerkrachten van de Dorpsschool hadden nog niet genoeg van het heerlijke vakantieleventje. Zij hadden hun tentje opgeslagen op de schoolcamping in het bosje op de speelplaats. Sommigen luierden wat, anderen waren aan het volleyballen of badmintonnen. De kinderen die het schoolplein op kwamen, waren zeer verbaasd en blij verrast om hun juffen zo te zien. Een leuk begin van de eerste schooldag! Na een voorstelrondje en het bekijken van de klasruimte, werd de dag voortgezet met een groots pleinfeest.

Een goed begin is het halve werk
De 'gouden weken' worden de eerste schoolweken ook wel genoemd. Ze zijn bij uitstek geschikt om een fundament neer te zetten voor een goede sfeer in de groep. Voor de Dorpsschool was de aandacht voor de (hernieuwde) groepsvorming eerste prioriteit na de zomervakantie, zodat ze de rest van het jaar met een fijne, positieve groep kunnen werken. Daarom stond de eerste schooldag in het teken van elkaar beter leren kennen, samenwerken en alvast weer een beetje wennen aan het naar school gaan. Dit werd gedaan tijdens een pleinfeestdag georganiseerd door Beweegwijs.

De kinderen deden buiten veel leuke spelletjes en kregen als lunch een broodje knakworst. Deze dag vloog voorbij en voelde nog een beetje als vakantie. Lekker spelen, maar dan wel op school met de klasgenootjes in plaats van vakantievriendjes.
De tweede schooldag stond ook nog in het teken van de groepsvorming. Aan de hand van vakantiefoto's vertelden kinderen hun vakantiebelevenissen aan elkaar, deden ze gezelschapsspelletjes en kregen ze kanjertraining. Onder andere door middel van deze training zorgt De Dorpsschool dat alle fasen van de groepsvorming worden doorlopen. Ter afsluiting maakten de kinderen gezamenlijk een immense stoepkrijttekening op het schoolplein. De geslaagde dag werd afgesloten met een ijsje.

Kinderen en juffen van De Dorpsschool hadden na deze fijne tweedaagse start de draai en elkaar weer gevonden en zijn op woensdag met een goed gevoel aan de lessen begonnen.


www.dorpsschool.start.me

Stoepkrijten. Een gekleurd schoolplein is het resultaat. Foto: PR