Freek Schippers en Letty van den Berg bij de feestelijk versierde ingang van De Enk. Foto: PR
Freek Schippers en Letty van den Berg bij de feestelijk versierde ingang van De Enk. Foto: PR Foto:

Sprookjeshuwelijk van Freek en Letty

VORDEN/WARNSVELD – In de Vredeskapel van GGNet in Warnsveld werd vrijdag 25 augustus door geestelijk verzorger Gerry Spekkink van GGNet een heel bijzonder huwelijk voltrokken. De 77-jarige Freek Schippers en de 67-jarige Letty van den Berg, beiden woonachtig in woonzorgcentrum De Enk van GGNet in Vorden, lieten daar hun relatie kerkelijk bevestigen. En naar goede Achterhoekse traditie vond er aansluitend in een tent op de parkeerplaats bij De Enk een receptie en een feest plaats. De hoofdingang van het zorgcentrum was zelfs versiert met een grote groene feestboog met daarin kleurige papieren roosjes. Kortom het was vorige vrijdagmiddag groot feest in Vorden.

Door Jan Hendriksen

"Had ik Letty maar eerder leren kennen, dan had ik de liefde eerder voor haar laten bloeien", zo verklaart Freek Schippers als we een aantal dagen voor de 'bevestiging' van hun relatie kennis maken met het tweetal op hun gezellig ingerichte woonkamers. Freek en Letty wonen sinds vijf jaar zelfstandig 'tegenover' elkaar in het woonzorgcentrum. "En dat blijft ook zo hoor", zo verklaart Letty met een grote glimlach. Voordat het tweetal naar De Enk verhuisden woonde Freek in 't Hoekske en Letty in Villa Nuova iets verderop aan de aan de Zutphenseweg in Vorden. "Ik zag in het verleden Letty wel eens langs 't Hoekske wandelen maar dat was het dan. Ik had toen nog geen oog voor haar. Toen we bij elkaar op De Enk kwamen wonen leerden we elkaar beter kennen en werden we 'verliefd' op elkaar", zo zegt Freek die in het Gelderse Laren werd geboren. Letty's wieg stond in Veenendaal en heeft uit een eerdere relatie twee kinderen. Beiden hebben een bewogen leven achter de rug die niet in de koude kleren is gaan zitten. "Maar sinds we elkaar kennen is er een nieuw leven voor ons begonnen", zo vertelt Freek terwijl hij een van zijn talloze potloodtekeningen laat zien. Prachtige taferelen van Vordense panden en personen zijn ingelijst. Veelal voorzien van 'krantenkoppen' die betrekking hebben op de tekeningen.

Het meest trots is Freek op de tekening die hij van de inmiddels overleden burgemeester Henk Aalderink van de gemeente Bronckhorst heeft gemaakt. "Die wil ik nog eens aan zijn vrouw schenken." Letty heeft een grote verzameling poppen op haar kamer staan. Samen trekken ze veel met elkaar op. "We gaan regelmatig met de duofiets naar het dorp om boodschappen te doen. En dan 'pikken' we bij mooi weer een terrasje of gaan we een ijsje bij IJssalon Lekker halen", zo vertelt Letty terwijl ze huwelijkskaart tevoorschijn haalt waarop het tweetal van oor tot oor glundert. Freek: "En ik ga elke maandag biljarten met een aantal Vordense biljartvrienden bij café Uenk aan de Nieuwstad". En dat doet Freek niet onverdienstelijk.

Vrijdag werd de relatie tussen Freek en Letty in de Vredeskapel bevestigt. Het tweetal werd in een prachtige cabrio door een kleinzoon van Letty vanuit Vorden naar Warnsveld gereden. De andere kleinkinderen van Letty strooiden als bruidsmeisjes en bruidsjonker, bloemetjes over het gelukkige paar heen toen het de Vredeskapel verliet. Alle bewoners van De Enk waren uitgenodigd, er was livemuziek en 'de voetjes gingen van de vloer'. Ook een koud- en warm buffet mocht niet ontbreken. Kortom: een 'sprookjeshuwelijk'. Prachtig dat mensen met deze achtergrond elkaar op deze leeftijd gevonden hebben en zoveel plezier met elkaar hebben en dit hebben laten bevestigen", zo was de reactie van een van de genodigde gasten. "Tevens is het bewonderenswaardig dat de medewerkers en vrijwilligers van GGNet, echt alles in het werk hebben gesteld om dit bijzondere trouwfeest mogelijk te maken", aldus de familie.