Trotse kinderen met hun beker na de kalverkeuring in Wichmond. Foto: Gertjan Bouwers
Trotse kinderen met hun beker na de kalverkeuring in Wichmond. Foto: Gertjan Bouwers

Drie prijzen voor Lieve Bouwers en haar kalf

WICHMOND - Er kwamen zaterdag 19 augustus 27 kinderen met hun kalfjes naar de eindkeuring van de Kalveropfokclub (KOC) Bronckhorst. Dit was alweer de negende editie, wederom op het terrein van camping de Warnstee in Wichmond. Het was een mooie dag met mooi weer en veel publiek.

Alle kinderen en hun kalfjes kwamen naar de eindkeuring om te worden beoordeeld op het voorbrengen (opstellen) en het toiletteren van het kalf, voor een deskundige jury. Dagvoorzitter Rudie Schennink heette iedereen van harte welkom. Hij wenste de kinderen veel succes, bedankte de sponsoren en stelde de juryleden voor. Toiletteren en voorbrengen werd gejureerd door Sylke Nusselder en Benno Rondeel, het exterieur werd beoordeeld door Hans Nusselder en Gerrit Jan Garritsen. Speaker Arriën Lassche praatte de ochtend aaneen.

De kinderen hadden zich goed voorbereid en de kalfjes zagen er prachtig uit. De jury had in de afgelopen drie maanden de kinderen thuis al tweemaal bezocht, om de vorderingen te beoordelen en eventueel nog wat tips te geven. Ook op de eindkeuring werden de kalveren rondgeleid en opgesteld voor de jury. De punten van de thuiskeuringen en het boekje, waarin onder andere wordt bijgehouden wat het kalfje eet en nog enkele verhaaltjes wat de kinderen zoal hebben meegemaakt met hun kalf, en de eindkeuring worden bij elkaar opgeteld.

Na de pauze kwamen de mooiste kalveren in de ring (zeven stuks) voor het beste exterieur (bouw van het kalf), hierna werden alle prijzen, verdeeld in vier leeftijdscategorieën, door de dagvoorzitter en zijn hulpjes uitgereikt.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Uitslagen
Rubriek 1: Kampioen Merel Keppels, Reservekampioen Yrsa van Zuilekom, Aanmoedigingsprijs Henrieke Nusselder en Mooiste boekje Anouk Reinders.
Rubriek 2 Kampioen Elsa Rietman, Reservekampioen Lieve Bouwers, Aanmoedigingsprijs Kain Scheffer en Mooiste boekje Lieve Bouwers.
Rubriek 3: Kampioen Cato Wenting, Reservekampioen Gijs Besselink, Aanmoedigingsprijs Jay Scheffer en Mooiste boekje Cato Wenting.
Rubriek 4: Kampioen Sylke Wiltink, Reservekampioen Lieke Schennink, Aanmoedigingsprijs Jikke Pardijs en Mooiste boekje Sylke Wiltink.
Beste exterieur: Dirk Sessink.
Beste toilet en voorbrengen, dagprijs: Lieve Bouwers.