Ook dit jaar organiseert TTV Vorden weer een scholentouwtrektoernooi. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Ook dit jaar organiseert TTV Vorden weer een scholentouwtrektoernooi. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink Foto:

Scholentoernooi touwtrekken Bronckhorst en omstreken

VORDEN – Na het succes van vorig jaar wil Touwtrekvereniging (TTV) Vorden ook dit jaar weer een Scholentouwtrektoernooi organiseren. Was het vorig jaar nog een scholentoernooi voor alleen scholen de gemeente Bronckhorst. Dit jaar worden de scholen uit Ruurlo er ook bij betrokken.

"Mede doordat de vereniging zo dicht bij de gemeentegrens van Berkelland ligt komen ook diverse touwtrekkers uit onze buurtplaats Ruurlo. Daarom heeft TTV Vorden er voor gekozen om ook scholen uit Ruurlo er bij te betrekken", aldus de voorzitter Gert-Jan Vliem van TTV Vorden. De scholen kunnen een team opgeven maar kinderen kunnen zich ook individueel aanmelden via het e-mailadres g.uilenreef@hetnet.nl. Opgave graag voor 9 september.

Het sportieve evenement wordt gehouden als afsluiting in het kader van de Nationale Sportweek 2017 op zondag 17 september, aanvang 10.00 uur. Locatie van het sportieve evenement is het sportcomplex van TTV Vorden aan de Ruurloseweg 110 in Vorden.


Nieuws van Bridgeclub Bronkhorst

HENGELO – Het nieuwe competitieseizoen van de Bridgeclub Bronkhorst gaat begin september van start. Bridgeclub Bronkhorst heeft als thuisbasis Restaurant Den Bremer. Daarnaast organiseert de club een Kroegentocht en een tweetal bridgecursussen.

Kroegentocht
De jaarlijkse Kroegentocht wordt gehouden in Hengelo op zaterdag 16 september. De aanvang is om 11.30 uur, maar men dient uiterlijk om 11.00 uur aanwezig te zijn bij Partycentrum Langeler, Spalstraat 5 te Hengelo Gld. Welkom met kopje koffie en cake. De inschrijving voor dit toernooi is uiterlijk zondag 10 september 2017.
Starten bridge om 11.30 uur. Er worden zeven rondes gespeeld en de spellen worden door de deelnemers vooraf geschud. Middagpauze met een broodje gezond van 13.30 tot 14.15 uur in de horecagelegenheid waar de ronde op dat moment wordt gespeeld. Prijsuitreiking is om circa 17.30 uur. Tijdens het wisselen van ronde en dus locatie kunnen de deelnemers genieten van de zon op het terras. Voor alle deelnemers is de koffie met cake en het broodje gezond ingegrepen. Wie dat wil kan, tegen betaling van 17,50 euro, de dag afsluiten met een heerlijk koud en warm buffet. Inschrijven en betalen kan bij de heer H. Jansen in Vorden, 0575-551892. Deze kroegentocht telt mee voor meesterpunten. Telefoonnummer wedstrijdleiding: 06-53548080 of 06-25198329.

Beginnerscursus bridge
Een cursus voor deelnemers die niet eerder een kaartspel hebben gespeeld, alsook voor hen die in het verleden wel eens gebridged hebben. Vanaf de eerste les worden theorie en praktijk speels met elkaar afgewisseld.

Cursus wedstrijdbridge
Naast het bieden en spelen worden ook diverse spelregels behandeld, zoals bied-aspecten, gedrag- en ethiekregels, onvoldoende bod, uitkomen voor de beurt, verzaken en andere specifieke wedstrijdregels.

De beide cursussen worden gegeven door Marijke Hilderink, 0575-464170 of 06-12518873 en Ruud Bijloo. 06-53548080. Bij hen is nadere informatie te verkrijgen. Meer informatie staat in de advertenties in deze krant.