Directeur Frida Meints showt de cheque die ze zojuist van Cordrik van der Meulen heeft ontvangen. Foto: PR
Directeur Frida Meints showt de cheque die ze zojuist van Cordrik van der Meulen heeft ontvangen. Foto: PR Foto:

Cheque voor het verder bouwen aan een uitdagend schoolplein

Wichmond - Maandag 21 augustus was het weer zo ver. De schooldeuren van IKC De Garve gingen weer open voor het nieuwe schooljaar. Na zes lange weken van spelen, uitslapen, op vakantie gaan en logeren, begon de school weer.

Maar voordat de leerlingen naar binnen gingen waren er eerst activiteiten op het schoolplein. Uit naam van Dorpsbelang Vierakker/ Wichmond overhandigde Cordrik van der Meulen een cheque ter waarde van vijfhonderd euro aan de school als bijdrage voor de verdere inrichting van het schoolplein.

Wethouder Seesing gaf onder grote belangstelling van ouders het startsein voor een gezond schooljaar. En daar hoort ook bewegen bij. Inwoonsters Eva Schuurman liet de kinderen, ouders, leerkrachten én wethouder dansen en springen. Een vrolijke start van het schooljaar. Daarna was het eindelijk zover dat de popelende kinderen met aanwezige ouders de school konden betreden. Het nieuwe schooljaar is begonnen!


Staring fietstocht

REGIO – Ter gelegenheid van het 250ste geboortejaar van landheer, landbouwkundige en dichter A.C.W. Staring organiseert het Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN) Noord en Midden Achterhoek zondag 3 september een speciale Staring fietstocht.

De tocht begint in Almen en maakt dan een rondje van circa 25 kilometer langs allerlei plekken die iets met de landheer, landbouwkundige en dichter A.C.W. Staring te maken hebben. Speciale aandacht is er voor de invloed die Staring heeft gehad op het landschap in de Achterhoek. De start is om 14.00 uur bij de parkeerplaats van het zwembad in Almen. Er is geen aparte koffiestop, maar wel gelegenheid om onderweg zelf meegebrachte waren te nuttigen. De tocht zal circa drie uur in beslag nemen. Meer informatie via e-mail of op de website.


vnnma@gmail.com

ivn.nl/afdeling/noord-midden-achterhoek


Professionele Vordense musici sluiten serie Toeristenconcerten af

VORDEN - Op 31 augustus van 15.30 tot 16.30 uur wordt de succesvolle serie Toeristenconcerten in de Vordense Dorpskerk afgesloten met als titel 'Vordens Content', een bloemlezing uit de Vordense muziekscene. Een programma, geheel verzorgd door Vordense professionele musici.

Het programma wordt geopend door Mirjam Berendsen met een muzikaal welkom op het Lohmanorgel. Vervolgens neemt Rita Boshart plaats achter de vleugel. Ze begeleidt zichzelf hierop met een drietal liederen waaronder 'Ilusionen' van Hildegard Knef. Dan voegt Symone Boerstoel zich bij haar met haar viool en samen spelen ze 'Dance of the blessed spirits' van Gluck.

Hierna is het de beurt aan Henny Blaak. Die neemt saxofoon en basklarinet mee. Hij speelt solo, met Mirjam en Wilbert Berendsen bij het orgel en ook een duet voor saxofoon en viool met Symone Boerstoel. Muziek van Yehetzkiel Braun, Duke Ellington, Tunney en Monk.

Daarna zet Jack van Dodewaard zich aan het klavier en 'doet' één van zijn inmiddels befaamde improvisaties. Symone heeft naast haar viool ook haar zoon Jurriaan Boerstoel bij zich. Die begeleidt zijn moeder, op menig verzoek, in het mystieke 'Spiegel in Spiegel' van Arvo Pärt.

Wilbert Berendsen sluit dit alles af, waarbij hij de concertgangers ongetwijfeld nog eens alle 'hoeken en gaten' van het mooie Lohmanorgel laat horen.

De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage aan de uitgang wordt zeer op prijs gesteld.


www.vriendenvande dorpskerkvorden.nl