Dineren tussen de druiven? Schuif aan bij Gaon! Foto: Alice Rouwhorst
Dineren tussen de druiven? Schuif aan bij Gaon! Foto: Alice Rouwhorst Foto:

Gezellig tafelen tussen de
Achterhoekse druiven

Drempt - Waarom oktober de wijnmaand is laat zich raden. Het is de maand waarin van oudsher de wijn wordt gemaakt. Daarom strijkt 'Gaon Etten in de Achterhoek' aan de vooravond van deze maand traditiegetrouw neer bij één van de vele wijngaarden in de Achterhoek.

Job en Neeltje Huisman van Wijnboerderij 't Heekenbroek zijn vrijdag 29 september de gastheer en –vrouw van dit pop-up restaurant. Hun eerste wijnstokken werden in 2006 op een perceel van 70 are geplant. Inmiddels is de wijngaard twee hectare groot en heeft de wijnboerderij de beschikking over een terras en een bezoekersruimte de Dobbe.

Op deze prachtige locatie wordt het smullen geblazen, want het driegangenstreekproductenmenu wordt verzorgd door kok Henry van Rooy van 'Op hete Kolen' uit Doesburg. Dat betekent gegarandeerd een heerlijk diner waarbij je je vingers aflikt. Uiteraard wordt deze avond de overheerlijke wijn van 't Heekenbroek geschonken. Tussen de gangen door wordt er voor passend Achterhoeks entertainment gezorgd. Deze avond speelt gitaarvirtuoos André Winkelhorst uit Zieuwent de sterren van de hemel.

Een avond Gaon etten is een alles-in-begrepen avond uit voor 59 euro per persoon Een driegangenmenu, consumpties, een Achterhoeks cultureel programma en een 'foodie' bag, op zijn Achterhoeks 'metnemtoete' zijn allemaal inbegrepen in de prijs. De ontvangst is tussen 18.30 tot 19.00 uur en om 19.15 uur vangt het diner aan. Geen wijnliefhebber, maar meer een bierdrinker of de BOB? Geen probleem, want ook tijdens deze avond is er Gaon bier of Achterhoeks sap. Aanschuiven aan de lange gedekte tafels op vrijdag 29 september kan nog. Reserveer via de website.


www.gaon.nl


Competitie Bridgen in Toldijk gestart

TOLDIJK - De competitie van de Bridgeclub Bronkhorst is donderdag 7 september weer begonnen bij Den Bremer. Op 14 september was de tweede speelavond van de eerste ronde. De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A. 1. Diny Hoftijzer en Agnes Pietersen 58,40%, 2. Joke Damveld en Hans Oldhoven 58,33% en 3. Dinie Hartelman en Ruud Bijloo 56,58%. Lijn B. 1. Hennie van Druten en Gonnie Hulleman 71, 38%, 2. Herman Stapelbroek en Diny Mijnen 61,98% en 3. Margaret Heijting en Gerda Tankink 50,00 %. Lijn C. 1. Tiny Klein Reesink en Leni Lamers 61,67%, 2. Ans Knaake en Leida Pennekamp 59,58% en 3. Gerda Schuurman en Joop Rutten 55,00%. Op donderdag 21 september is de derde speelavond. Afmelden minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.