Excursie bomentuinen

VORDEN - Vereniging Bomenbelang Bronckhorst verzorgt op zaterdag 30 september een excursie naar de bomentuinen van Schovenhorst in Putten. In verband met het 20-jarig bestaan krijgen deelnemers voorafgaand koffie met gebak. Na afloop ontvangen ze bovendien nog een toepasselijk cadeautje. Voor leden van Bomenbelang is deze excursie gratis.

Landgoed Schovenhorst is gesticht in 1848. Op het landgoed is lange tijd geëxperimenteerd met allerlei boomzaden. Tegenwoordig stelt men recreatieve en educatieve activiteiten centraal rond het het thema natuur-cultuur.

Van oorsprong was het gebied bedoeld om van boomsoorten uit allerlei delen van de wereld te onderzoeken of ze op de heide konden groeien. De stichter, mr. J. H. Schober, wilde nagaan of op de zogenaamde woeste gronden landbouw of bosbouw mogelijk was, teneinde deze als bron van welvaart aan te kunnen wenden. Het gebied is na 1901 door zijn schoonzoon beheerd. Op Schovenhorst is de Douglasspar in Nederland geïntroduceerd.

Opgave voor deze excursie is mogelijk tot en met vrijdag 22 september via bomenbelang@gmail.com of via (0575) 470 530. Graag aangeven of u mensen mee kunt nemen of dat u mee wilt rijden. Het vertrek is om 09.00 uur vanuit Vorden.