Foto-expositie in de Kapel van Bronkhorst. Foto: Jim van Iterson
Foto-expositie in de Kapel van Bronkhorst. Foto: Jim van Iterson

Drie exposanten in Kapel in Bronkhorst

BRONKHORST - De drievoudige expositie in de Kapel in Bronkhorst van 23 tot 29 september biedt schilderijen van Yvonne van Beusekom, sjaals, objecten en wandweefsels van Jefke van Iterson en foto's en beelden van Jim van Iterson. De kapel is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.30 uur. De kunstenaars laten zich inspireren door wat hen wordt aangeleverd: een onderwerp uit de natuur of hun leefomgeving en het materiaal dat daar het best uitdrukking aan geeft. Zij gebruiken hun vakkennis om dit te verwerken en vertellen er graag over gedurende de week, wanneer zij aanwezig zijn voor tekst, uitleg en demonstraties.

Yvonne van Beusekom
In het begin waren haar onderwerpen zeer divers: landschappen, portretten, abstract, gekozen naar aanleiding van een foto, een krantenknipsel, of ook volledig fantasie. Sinds 2012 heeft zij schilderles en hebben de onderwerpen vooral met de natuur te maken, zoals bloemen, bomen en landschappen.

Jim van Iterson
Fotograferen is veel en intens kijken en de sfeer of de essentie van het moment zo vastleggen dat deze wordt overgebracht op de toeschouwer. Met name natuur-, architectuur- en straatfotografie hebben zijn voorkeur. Vanaf 1995 is Jim zich daarnaast gaan bekwamen in beeldhouwen. Het werken in 3D geeft een extra dimensie, aan alle kanten moet er wat te zien zijn en moet het 'kloppen'.

Jefke van Iterson
Weven is vlechten met draden, spelen met kleuren en fantaseren met structuren. De materialen bepalen het karakter en de sfeer van het werk van Jefke. Daarnaast experimenteert zij met papier en koperdraad voor creatieve objecten, soms ook in combinatie met foto's voor beeldende wanddecoraties.