De doldwaze klucht 'Hielemaol Hoteldebotel'  leverde veel spektakel op. Foto: Jan Hendriksen.
De doldwaze klucht 'Hielemaol Hoteldebotel' leverde veel spektakel op. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

Volle feesttent geniet van
Toneelgroep Linde

VORDEN – Het is inmiddels een niet meer weg te denken onderdeel van het Lindesfeest. De toneelavond van Toneelgroep Linde op de openingsavond van het feest dat vorige week van donderdag tot en met zaterdag zijn 151ste editie beleefde op het feestterrein gelegen aan de Lindeseweg tegenover de Lindesche Molen.

Door Jan Hendriksen

Werd er door de jaren heen geen toneelspel op de planken gebracht door Toneelgroep Linde, dan passeerde er wel een revue mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die de buurtschap Linde rijk is. Vorige week donderdagavond werd door Toneelgroep Linde in een volle feesttent de doldwaze klucht 'Hielemaol Hoteldebotel' van schrijver Henk Roede succesvol voor het voetlicht gebracht. Al vanaf eind mei had de spelersgroep samen met de altijd bezielende regisseur Henk Broekgaarden de klucht in repetitie gehad. En met succes zo bleek. Er werd sterk gespeeld en men was rolvast.

In de klucht 'Hielemaol Hoteldebotel' hebben Bertus en Sientje Boertien al jaren een klein hotelletje 't Wapen van Linde op een prachtige plek midden in de Lindese bossen. Nu ze wat op leeftijd zijn willen ze het hotelletje wel verkopen om van hun welverdiende pensioen te kunnen genieten. Het hotel staat al een tijdje te koop en eindelijk is er iemand die interesse heeft voor hun hotel. Alles moet dan ook uit de kast gehaald worden om een perfecte indruk te maken op een potentiële koper. En dat viel niet altijd mee. Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Bertus en Sientje hadden de laatste jaren de boel namelijk behoorlijk laten versloffen. Ook was het personeel, de kokkin, tuinman, kamermeisje en piccolo, misschien niet helemaal geschikt voor het werk wat ze moesten doen. En dat leverde de nodige hilariteit tijdens het spel op.

Spelersgroep
De spelersgroep van Toneelgroep Linde bestond dit jaar uit Herbert Hulstijn (Bertus Boertien, eigenaar van het hotel), Jannie Tuinman (Sientje Boertien, vrouw van Bertus), Bert Tuinman (Piet, piccolo), Dianne Mombarg (Grietje, kamermeisje), Bastiaan Meijerink (Hans Grootjans, potentiële koper), Marisca Hissink (Laura Grootjans, vrouw van Hans), Michelle Heuvelink (Lola, secretaresse), Marieke Tuinman (Nellie, vriendin van Laura), Nettie Arfman (Geertje, buurvrouw), Frank Bouwmeester (Frits, tuinman), Janny Haaring (Alie, kokkin) en Martin ten Have (Mans Katerberg, hotelgast). Souffleuse was Joke ten Have en de grime werd verzorgd door Gerrie Harmsen en Ina Wesselink.