Jaap Eilander bespeelt de vleugel en begeleid Elske te Lindert tijdens de uitvoering van de liederen. Foto: PR
Jaap Eilander bespeelt de vleugel en begeleid Elske te Lindert tijdens de uitvoering van de liederen. Foto: PR Foto:

Zondagmiddagconcert brengt een
viertal kunstuitingen bijeen

VORDEN - Het zondagmiddagconcert in de Vordense Dorpskerk op 12 november aanvang 15.30 uur brengt een viertal kunstuitingen bijeen. Het concert heeft als titel 'Schubertiade' meegekregen. Liederen van Franz Schubert, Ludwig van Beethoven en Johannes Brahms op teksten van Rückert, Goethe, Candidus en von Schober. Pianosolo's van Franz Schubert. Poëzie van Judith Herzberg en kunstenares Willemien van Gurp zal tijdens het concert een kunstwerk schilderen dat geprojecteerd wordt op een scherm. Ruben Boerstoel doet de projecties hiervan. Jaap Eilander bespeelt de vleugel en begeleid Elske te Lindert tijdens de uitvoering van de liederen. Elske draagt ook gedichten van Judith Herzberg voor.

De veelzijdige musicus Elske te Lindert (1980, sopraan, organist, dirigent) begon haar muzikale carrière als organist. Gaandeweg werd de voorkeur voor het zingen steeds groter. Als zangeres heeft ze intussen een uitvoerige concertpraktijk, waar lied, oratorium en opera deel van uitmaken.
Jaap Eilander volgde pianolessen, onder andere aan de muziekschool in Deventer en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2001 won hij de eerste prijs op het Petrof Piano Concours. Jaap Eilander is een veel gevraagd begeleider bij koren en zangers en vormt daarnaast diverse duo's, onder andere met zijn vader, organist Peter Eilander, op orgel en piano en piano quatre-mains. Ook het solorecital is een belangrijk onderdeel van zijn concertpraktijk.
Willemien van Gurp (1960) maakt werk met een verscheidenheid aan technieken en materialen. De uitdaging zit in de verrassing die tijdens het beeldend werken ontstaat. De lijnvoering wil ze graag op een snelle spontane manier neerzetten. Inspiratiebron zijn vaak dieren, mensfiguren en landschappen.

Toegang 12 euro (t/m 16 jaar vrij), kaarten aan de kerk voor het concert. Reserveren kan via telefoon, mail of de website.


0575-556381

concerten@vriendenvandedorpskerkvorden.nl

www.vriendenvandedorpskerkvorden.nl