Volgende stap richting dorpshuis wordt gezet

Volgende stap richting dorpshuis wordt gezet

BAAK – Baaks Belang en de werkgroep Martinushuus houden een vervolgbijeenkomst over het op te richten dorpshuis en de verschillende activiteiten die er plaats kunnen gaan vinden. Hierbij nodigen ze alle belangstellenden van harte uit.

Een aantal bewoners uit Baak doet al enige tijd onderzoek naar de haalbaarheid van het verwerven en beheren van de Martinuskerk als dorpshuis. Op 24 oktober heeft een grotere groep bewoners activiteiten bedacht voor in en rondom de kerk. Hieruit is een top vijf gefilterd die op dit moment te realiseren zijn. De volgende stap in het proces kan gezet worden, namelijk het verder invulling geven aan deze activiteiten en de bemensing ervan. De ideeën worden geconcretiseerd en er zal naar antwoorden worden gezocht op vragen als: Kunnen de plannen zo georganiseerd worden dat activiteiten elkaar versterken, hoe en door wie? Tevens worden conceptplannen gepresenteerd voor het gebied rondom de kerk en de eerste fase voor de inrichting van het profane deel van de kerk.

Op dinsdag 12 december van 20.00 tot 22.00 uur gaan Baaks Belang, de werkgroep en de aanwezigen van de bijeenkomst in oktober hiermee aan de slag in zaal Herfkens. Ook andere belangstellenden worden nadrukkelijk uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De avond wordt geleid door medewerkers van de vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen.