Oliebollenactie van de Harmonie Vorden

VORDEN - Harmonie Vorden houdt, evenals voorgaande jaren, de jaarlijkse oliebollenactie op vrijdag 8 en zaterdag 9 december. Deze actie is één van de belangrijke inkomstenbronnen van de vereniging.

De oliebollen worden gebakken door een aantal eigen leden, die daarvoor vrijdagmorgen 8 december al extra vroeg opstaan, zodat ze vers gebakken oliebollen aan kunnen bieden. Vervolgens gaan de overige leden en Vrienden deze Hollandse lekkernij huis aan huis verkopen. De verkoop vindt plaats op vrijdagmiddag -en avond en de zaterdagmorgen.

Het bakken van de oliebollen vindt plaats in samenwerking met Bakkerij Joop. "Een mooie samenwerking met een plaatselijke ondernemer en zekerheid van goede kwaliteit!"

De opbrengst van de actie wordt onder andere besteed aan het opleiden van de jeugd. Voor de toekomst van de vereniging is het immers van belang voldoende jeugdige leerlingen te hebben die op termijn kunnen doorgroeien naar de slagwerkgroep of het harmonieorkest. Er staat nu een prachtig orkest en dat willen we voor de toekomst graag behouden.

De vereniging heeft de gehele opleiding in eigen hand genomen. Hiervoor zijn een aantal gekwalificeerde en enthousiaste vakleerkrachten aangenomen. Deze, aan het conservatorium opgeleide docenten, begeleiden de leerling bij de eerste stappen op hun muzikale pad. Om de opleiding betaalbaar te houden is de opbrengst van deze actie ieder jaar weer een mooie opsteker. Daarnaast is het onderhouden en tijdig vervangen van instrumenten van groot belang voor de muzikale kwaliteit, dit is een kostbare zaak.

Zeker zijn van heerlijke oliebollen? Tot donderdagavond 7 december kan men een bestelling plaatsen via e-mail: info@harmonievorden.nl Ook is het mogelijk om vrijdag de oliebollen te kopen in het Kulturhus.