Lindenschot (16) debuteert als keeper Vorden 1

VV Vorden wint met 3-1 van DVC

VORDEN - Het was even schrikken voor trainer Michel Feukkink toen hij afgelopen week te horen kreeg dat de vaste keeper Robin Verstege niet beschikbaar was wegens een schouderblessure. In het eerste jaar van Michel Feukkink, seizoen 2011-2012, maakte Robin Verstege als zeventienjarige keeper zijn debuut en vanaf dat moment heeft in alle 140 daaropvolgende competitiewedstrijden in het doel gestaan.

De ondanks zijn 22 jaar al als routinier bestempelde doelman moest dus vervangen worden, maar hier had Michel Feukkink alle vertrouwen in. "Esli Lindenschot is naast de vaste doelman van JO19-1 dit seizoen ook de tweede doelman in onze eerste selectie en ik weet wat hij kan en wat zijn mogelijkheden zijn. Hij heeft al eens een wedstrijd in het eerste elftal gekeept tijdens de voorbereiding tegen HC'03 en had alle vertrouwen in hem dat hij deze wedstrijd tot een goed einde zou brengen."
Het vertrouwen van trainer Michel Feukkink werd door Esli Lindenschot zeker niet geschaad, integendeel want hij keepte alsof hij al jaren onder de lat bij het eerste stond.

Feukkink: 'Ik had alle vertrouwen in hem'

Nou moet gezegd worden dat tegenstander DVC'26, al tientallen jaren samen met DZC'68, AZSV, FC Winterswijk, Grol, Longa'30 en DCS behorend tot de zeven topamateurclubs uit de Achterhoek/Liemers, onze jeugdige doelman ook niet echt op de proef heeft gesteld. Vooral in de eerste helft was Vorden heer en meester en gaf de achterhoede en het middenveld werkelijk geen kans weg. Voor op het middenveld heerste Vorden op alle fronten en kon het ook vele malen gevaarlijk worden voor het doel van de ploeg uit Didam. In de 19de minuut werd een kopdoelpunt van Vorden nog afgekeurd, maar in de 26ste minuut was het alsnog raak toen Stefan Eggink via een scrimmage het laatste tikje gaf. Nog geen tien minuten later kon Koen Oosterhuis na een gewonnen duel op het middenveld nog enkele meters opstomen alvorens hij van zo'n 25 meter met een prachtige boogbal in de verre hoek de stand op 2-0 bracht. De ruststand was comfortabel en was op dat moment een prima weergave van de krachtsverhoudingen in het veld.

In de tweede helft kwam DVC'26 toch iets sterker uit de startblokken dan Vorden, maar ondanks de iets zwaardere en serieuzere tegenstand was het niet zo dat Esli in actie moest komen. Eén keer moest hij met een hoge bal even ingrijpen, maar met deze 'boksbal' liet hij direct zien dat ook qua timing, kracht en souplesse hij de plek van Robin op een prima wijze heeft ingevuld. Door een misverstand aan de linkerkant tussen invaller Guido Beerning en Sam Abbink werd er balverlies geleden terwijl het middenveld en de voorhoede in voorwaartse beweging waren en via een razendsnelle counter bracht DVC'26 de stand daarna op 2-1. Heel even leek het erop dat Vorden toch nog een spannend slot tegemoet zou gaan, maar aangezien Daan, Frank en Guido als voorwaartsen constant druk bleven zetten en enorm hard bleven werken samen met de middenvelders kwamen er geen hachelijke situaties voor het doel van Esli meer voor. Toen in de 87e minuut de scheidsrechter een penalty gaf aan Vorden wegens omverduwen van Frank Hiddink door de keeper van DVC, maakte Daan Horstman keurig de 3-1 en was de wedstrijd beslist.