Sponsoren van Cycling Team Vorden kregen een teamfoto. Foto: PR
Sponsoren van Cycling Team Vorden kregen een teamfoto. Foto: PR :

Cycling Team Vorden sluit succesvol 2017 af

Villa Joep is het nieuwe goede doel

VORDEN - Nu de donkere dagen weer zijn aangebroken, zoeken de fietsers van Cycling Team Vorden elkaar op. Niet in de gure kou om lange afstanden te fietsen, wel om binnen bij de kachel gehuld in de gezellige sfeer in het dorp samen te zijn. Vrijdagavond 1 decemberwas het goed elkaar te treffen bij het Meestershuis in de Dorpsstraat. Hier had het team sponsors uitgenodigd en met een hapje en drankje werd teruggeblikt op het seizoen.

Cycling Team Vorden is nog een jong initiatief, deze fietsers zijn pas vijf jaar bij elkaar maar zeer succesvol. Zowel in sportief opzicht als in de doelstelling om geld op te halen voor het goede doel. Afgelopen zomer hebben ze met zeven teamleden en vier begeleiders deelgenomen aan de Giro d'Kika.

Dit betekent zes dagen etappes fietsen van camping naar camping in de Dolomieten om daarmee geld in te zamelen voor KiKa. Kika is het fonds wat onderzoek financiert tegen kinderkanker. Naast dit nationale doel heeft Cycling Team Vorden lokaal Wilco Klein Nengerman gesponsord. Wilco is handbiker bij de Roessingh Riders en heeft afgelopen juni deelgenomen aan de beklimming van de Kaunertaler gletsjer in Oostenrijk bij de Handbike Battle.

Dit alles is alleen mogelijk met de sponsoring van nationale en lokale bedrijven en ondernemers. Om deze sponsors te bedanken voor hun steun en bijdrage werden zij in het zonnetje gezet. Tegelijk werd vooruitgekeken naar komend jaar. Villa Joep is het nieuwe doel waarvoor Cycling Team Vorden gaat fietsen. Als sportieve tegenprestatie gaan zij een vierdaagse ronde fietsen door Zuid-Nederland. Villa Joep is de stichting die geld inzamelt om onderzoek te financieren naar behandelmogelijkheden van neuroblastoom, een vorm van kanker bij kinderen.

De inzameling van sponsorgeld voor Villa Joep start zaterdag 16 december. Dan is Cycling Team Vorden op de kerstmarkt in Vorden met de verkoop van onder meer wijn. Graag zien zij iedereen daar en zetten ze het gezellig samenzijn nog even voort.