Een groepsfoto van de spelers van Hengelose Toneel Vereniging. Foto: PR
Een groepsfoto van de spelers van Hengelose Toneel Vereniging. Foto: PR

HTV brengt 'Onrust in het Rusthuis'

HENGELO - De Hengelose Toneel Vereniging (H.T.V.) houdt haar jaarlijkse toneeluitvoering op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari aanvang 20.00 uur en zondag 19 februari aanvang 14.00 uur in Ons Huis in Hengelo. Dit jaar is gekozen voor een blijspel in drie bedrijven met de titel 'Onrust in het Rusthuis' geschreven door Henk Roede.

Korte inhoud van het stuk: Net een week geleden is een nieuw bejaardentehuis geopend. Alles loopt nog niet op rolletjes, gelukkig zijn er maar een drietal bewoners aanwezig. Dat zijn Albert, die zijn kapitale boerderij heeft verkocht voordat hij het tehuis in ging, Driekus, een oude arme landarbeider, die nu een veel comfortabeler leven mag leiden dan voorheen in zijn krot. En tot slot Miep, die altijd zo vitaal was, tot twee weken voor de opening van het tehuis, waardoor ze met spoed ook een plekje heeft gekregen en zich nu heerlijk in de watten laat leggen. Deze drie oude van dagen kunnen rekenen op de constante zorg van de directrice, zuster Thea en de klusjesman Teun. Het team is nog niet compleet, want er wordt nog druk gezocht naar een goede kok.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de familie Woerts (0314-625322 of 06-55393350), bij Ons Huis, Beukenlaan 30 te Hengelo (0575-463 555) of stuur een mailtje naar toneelvereniging-htv@outlook.com