OSAS-consulente Dorine van Hagen geeft uitleg over het thema
OSAS-consulente Dorine van Hagen geeft uitleg over het thema Foto:

Zelf werken aan vitaliteit tijdens Longpunt

DOETINCHEM - Ter bevordering van de voorlichting aan mensen met een longaandoening en ter stimulering van het onderlinge contact werd er een lotgenotencontactmiddag gehouden in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Het thema van de bijeenkomst was 'KNO en longziekten', over keel-, neus-, en oorproblemen, hoesten, heesheid, slikken en apneu.

Het thema werd besproken door KNO-arts in het Slingeland Ziekenhuis, dhr. van Pinxteren en OSAS-consulent Dorine van Hagen. Dhr. van Pinxteren gaf o.a. uitleg over de samenwerking tussen Long-, KNO- en MDL-artsen omdat de expertise met betrekking tot longen, luchtwegen en het strottenhoofdklepje in elkaars verlengde liggen. Dorine van Hagen ging dieper in op de diverse slaappatronen.

De 100 bezoekers kregen tijdens en na de themabespreking tijd voor het stellen van vragen. Het thema bleek zoveel aspecten te hebben dat het raadzaam werd gevonden om er volgend jaar nogmaals een Longpuntbijeenkomst aan te wijden. De volgende bijeenkomst van Longpunt de Achterhoek Doetinchem is op 30 maart 2017, wederom in het auditorium van het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem. Het thema is dan 'Zelf werken aan vitaliteit'.


gelderland.longfonds.nl