Na de fusie houdt Stichting Kunst en Cultuur Bronckhorst op te bestaan

Vervolg van voorpagina

REGIO - Stichting het WEB is een netwerk van kunstenaars (professioneel en amateur/autodidact) oorspronkelijk uit de omgeving van Doetinchem dat zich de afgelopen twintig jaar bewezen heeft. Inmiddels komen haar leden ook uit andere delen van de Achterhoek, waaronder de gemeente Bronckhorst. Stichting Kunst en Cultuur Bronckhorst bevorderde de beleving van kunst en cultuur onder bewoners en bezoekers in de gemeente Bronckhorst en stimuleerde de samenwerking tussen kunstbeoefenaars en organisaties.

De beide stichtingen werkten al jaren samen in het kader van de kunstwandelroute bij kasteel Hackfort en de Kunst4daagse in de gemeente Bronckhorst. Tijdens die gesprekken bleek al gauw een grote mate van overeenstemming in doelstellingen en verwantschap in het streven naar het vergroten van de aandacht voor hun leden en/of deelnemende kunstenaars. Na de fusie zal de Stichting Kunst en Cultuur Bronckhorst ophouden te bestaan en zullen haar activiteiten worden voortgezet door het WEB.

Voor de deelnemers aan de Kunst4daagse verandert er weinig. Deelnemers aan de Kunst4daagse blijven verantwoordelijk voor de wijze waarop zij zichzelf presenteren. De verantwoordelijkheid voor de organisatie blijft - ook in de toekomst - in handen van een werkgroep bestaande uit (ex)deelnemers aan de Kunst4daagse. Het bestuur denkt met deze fusie de continuïteit van de activiteiten veilig te stellen voor de toekomst.

Kunstenaarsnetwerk het WEB is een netwerk van een vijftigtal kunstenaars. De nieuwe stichting beveelt (ex)deelnemers van de Kunst4daagse en andere kunstenaars in de gemeente Bronckhorst van harte aan om lid te worden van het netwerk. Het WEB organiseert activiteiten, zoals exposities, kunstroutes, manifestaties, workshops, (zelf)reflecties en themabijeenkomsten. Het WEB is tevens een ontmoetingsplaats waar uitwisseling plaatsvindt tussen disciplines, ideeën en vaardigheden.

De besturen van Stichting Kunst&Cultuur Bronckhorst en Stichting kunstenaarsnetwerk het WEB willen de nodige vragen beantwoorden tijdens een informatieavond op woensdag 1 februari op de locatie van het WEB, de Veentjes 35 in Doetinchem en begint om 20.00 uur.