De Magnolia van Annie Rietman
De Magnolia van Annie Rietman Foto:

Expositie Annie en Dorus Rietman bij Museum Smedekinck

Zelhem – Bij Museum Smedekinck is vanaf zondag 2 april t/m donderdag 8 juni een expositie van de Doetinchemse kunstenaars Annie en Dorus Rietman te zien. Tentoongesteld worden schilderijen, keramiek en houten beelden.

Naast boetseren is schilderen een passie van Annie Rietman. Ze schildert realistisch, maar ook intuïtief en fictief, waarbij haar voorkeur uitgaat naar bloemen, landschappen, mensen en dieren. Ze werkt met mooie en warme kleuren. "Vaak teken ik iets eerst uit met potlood, om het daarna in te schilderen met aquarel- of acrylverf", vertelt ze. Haar passie voor boetseren ontstond onverwachts. "Ik kwam toevalligerwijze terecht bij een boetseercursus", vertelt ze. "Na drie lessen vond ik het zo leuk, dat ik zelf beelden ging tekenen, om ze daarna te maken van klei".

Dorus Rietman (overleden op 8 juni 2016) was, na zijn pensionering in 2003, op vakantie bij zijn broer in Canada. Daar raakte hij bij de Indianen zeer onder de indruk van de immens grote totempalen. Vanaf dat moment wist Dorus wat hij wilde doen met zijn vrije tijd en dat was beeldhouwen. Terug in Nederland werd hij lid van het Beeldhouwerscollectief Doetinchem. Hij werkte het liefst met hout van fruitbomen en hield ervan zijn beelden en objecten mooi en glad af te werken. Van de werken, die hij heeft nagelaten, is een aantal te zien in de expositie bij Museum Smedekinck.

Meer informatie over Annie en Dorus Rietman kunt u vinden op facebook.com/anniedorus.


Reumafonds haalt flink bedrag op in Halle en Zelhem

Halle - Het Reumafonds is blij met alle collectanten, comitéleden en bewoners van Halle en Zelhem die door hun grote inzet voor de landelijke collecteweek een flinke bijdrage hebben geleverd. In totaal werd maar liefst 1332,38 euro opgehaald in Halle en in Zelhem totaal 2026,61 euro. Met de opbrengst van de landelijke collecte financiert het Reumafonds wetenschappelijk onderzoek om reuma te bestrijden. Hebt u de collectant gemist dan kunt u eventueel uw bijdrage storten op NL86RABO0123040000, van het Reumafonds in Amsterdam.


www.reumafonds.nl