Gaon etten in de Achterhoek betekent dineren op een bijzondere locatie. Foto: Alice Rouwhorst
Gaon etten in de Achterhoek betekent dineren op een bijzondere locatie. Foto: Alice Rouwhorst Foto:

Gaon etten in de Achterhoek start met nieuw seizoen in Linde

LINDE – De lente heeft zich in al haar pracht aangekondigd. Het begin van het voorjaar betekent ook weer het begin van een nieuw seizoen Gaon etten in de Achterhoek. Het pop-up restaurant strijkt dit jaar achtereenvolgens neer in (de buurt van) Linde, Barchem, Zutphen, Winterswijk, Lochem, Drempt en Doesburg.

De eerste culinaire en culturele avond Gaon Etten begint op vrijdag 21 april in het kleinste theater van de Achterhoek, Theater Onder de Molen in Linde tussen Vorden en Hengelo. Onder deze bijzondere molen zit een prachtig theater waar tussen de gangen door Erik Knoef zal optreden. Hij is een cabaretier en muzikant, die zijn teksten in het Achterhoeks brengt.

Nieuwe jas
Het concept van Gaon Etten is naar aanleiding van ervaringen en reacties van bezoekers in een nieuw jasje gestoken. Grootste verandering is dat de locatie waar de lange tafels gedekt worden van te voren bekend wordt gemaakt. Reden hiervoor is dat veel mensen naar Gaon etten waren gegaan als ze van te voren geweten hadden dat het op die bijzondere plek plaatsvond. Net als alle voorgaande jaren zijn de locaties weer uniek en blijven daarom niet meer geheim. Wat ook verandert is dat er dit jaar niet door één, maar door verschillende koks uit de Achterhoek gekookt wordt die hun culinaire regio heel goed kennen.

Wat goed is, moet behouden
blijven

Wat niet verandert is het overheerlijke drie-gangen menu, gekookt met Achterhoekse regionale streekproducten inclusief Achterhoekse wijnen, bieren en sappen voor 59 euro per persoon. Gelardeerd met bij de locatie passend Achterhoeks entertainment. En de 'metnemtoete' met allerlei verrassingen na afloop van de avond blijft ook.

En bovenal blijft het ongedwongen en gezellige karakter van de avond! Want wat goed is, moet blijven.Zin in een verrassend avondje uit in de Achterhoek? Dan is het alleen nog een kwestie van een plek reserveren en 'Goan'!

Op vrijdag 21 april wordt het streekmenu bereidt met vlees van Keurslager Vlogman, verse groenten van Reinier en Leonie's Groenten en Fruit en heerlijk geurend brood van bakker Van Asselt, allen uit Vorden.

Opgave voor de culinaire avond in Linde of voor één van de andere avonden kan via de website. Hier staat ook meer informatie over Gaon Etten.


www.gaon.nl