Opvallend veel kinderen helpen met zwerfvuilactie

HUMMELO - De Landelijke opschoondag heeft ook in Hummelo, Hoog- en Laag-Keppel, Voor- en Achter Drempt zaterdag jongstleden weer veel mensen op de been gebracht. Maar liefst vijfenzestig vrijwilligers meldden zich aan het begin van de ochtend bij de Gouden Karper in Hummelo. Opvallend was het grote aantal kinderen.

Door Dick Jolink

Maar liefst achtentwintig kinderen deden, samen met andere kinderen uit hun klas, of onder leiding van de leraar of ouders mee aan het opruimen van de woonomgeving en het buitengebied. Een aantal kinderen was van OBS de Woordhof en van OBS de Bongerd. Ook vorig jaar waren er al een aantal kinderen bij, maar dit jaar waren het er beduidend meer, een verheugende ontwikkeling! Nadat de spullen die nodig waren, zoals de prikstokken en veiligheidshesjes en natuurlijk de vuilniszakken waren uitgedeeld gingen de vrijwilligers op pad. De voormalige gemeente Hummelo en Keppel was opgedeeld in zes zones waar het vuil werd opgeruimd. Het resultaat van deze ochtend mocht er zijn, de container van vijf kubieke meter was aan het eind van de ochtend goed gevuld met al het verzamelde afval.
De wisseltrofee voor de meest bijzondere vondst, de Geluksvogeltrofee werd gewonnen door Isa Jansen. Haar vondst: een geldig toegangsbewijs voor de wedstijd De Graafschap – Telstar van 17 februari 2017. Triest was de vondst in de Oude IJssel door het team van de vissers. Het ging om gedumpte resten van wat vermoedelijk gevilde damherten waren, zo liet jachtopziener Reinders weten. Afsluitend was er voor alle vrijwilligers een stamppotbuffet bij de Gouden Karper, als afsluiting van de dag. Dankzij dze vrijwilligers is het weer een stuk schoner in Hummelo, Keppel en Drempt!


Survivalrun Zelhem

ZELHEM - Op 2 april zal in het buurtschap de Heidenhoek de survivalrun Zelhem plaatsvinden. In samenwerking met Staatsbosbeheer is er een uitdagend parcours tot stand gekomen en zullen de deelnemers de mooiste plekken van de Heidenhoek te zien krijgen.

De Survivalrun Zelhem bestaat uit twee afstanden, circa 5,5 en 8,5 kilometer en is hoofdzakelijk gericht op de jeugd. Echter ook voor volwassenen is er voldoende uitdaging. Het startschot vindt plaats om 10:00 uur. Start en finish zijn bij het verenigingsgebouw de Pokkershutte te IJzevoorde, hier kan men ook terecht voor de daginschrijving. Survivalvereniging Jan in 't Touw heeft de route voorzien van diverse hindernissen voor het nodige klim- en klauterwerk in de daarvoor opgehangen netten en touwen. Ook zal water niet geschuwd worden.

Mail voor vragen of kijk op de website voor meer informatie.


info@janinttouw.nl

www.janinttouw.nl