Gasten en vrijwilligers van de genieten van de boottocht. Foto: PR
Gasten en vrijwilligers van de genieten van de boottocht. Foto: PR Foto:

Gasten en vrijwilligers van de
Zonnebloem vieren de lente

ZELHEM/HALLE - Met een onvergetelijke boottocht over de Randmeren, vierden de gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem Zelhem - Halle de lente. Het weer was fris, maar de sfeer was hartverwarmend.

Organisatoren en Zonnebloem-vrijwilligers Ria Wesselink en Willy Luimes kijken met veel plezier terug op de dag: "We genieten er enorm van als wij zien met hoeveel plezier onze gasten zo'n dag beleven. Maar het was dan ook echt een heel gezellig uitje." Die dag begon in Zelhem vanwaar uit de 31 gasten, vaak in een rolstoel, en negen vrijwilligers per bus richting Elburg vertrokken. Maar niet via de kortste weg, buschauffeur Jan nam de binnenweg via Zutphen, Deventer en Zwolle en wist over elke Hanzestad wat te vertellen. De bestemming was ook een Hanzestad, want in Elburg lag een schip klaar voor een toch over de prachtige Randmeren langs de nieuwe jachthaven van Harderwijk en weer terug naar Elburg. Ria Wesselink: "We konden zelfs op het dek, dat was een beetje fris, maar wel heel erg mooi." Voor de terugweg had buschauffeur Jan een andere route uitgezocht. Uiteraard ontbrak het de gasten aan niets. Er was een warme maaltijd aan boord en voldoende te snoepen onderweg. Dat was volgens Ria Wesselink niet mogelijk zonder alle vrijwilligers, van de Zonnebloem zelf, maar ook van Buurtzorg die gratis hun professionele hulp inzetten. "Veel van onze gasten komen maar weinig buiten de deur. Daarom zijn we blij dat we dit werk voor hen kunnen doen. Zo'n dag vinden ze onvergetelijk en we hoorden ook regelmatig hoe fijn de mensen het vonden."
Nieuwe gasten en vrijwilligers zijn meer dan welkom. Wie dit wil, kan contact opnemen met hoofd bezoekwerk, Alie Jansen tel. 0314-622915