Het Zelhems Mannenkoor. Foto: PR
Het Zelhems Mannenkoor. Foto: PR Foto:

Bevrijdingsconcert Zelhems Mannenkoor

Medewerking zal worden verleend door Achterhoekse formatie Bonne Route

ZELHEM - Het Zelhems Mannenkoor organiseert op vrijdag 5 mei 2017 een Bevrijdingsconcert in de theaterzaal van het Cultureel Centrum de Brink in Zelhem. Het thema van het concert is dus 'Bevrijding'. Voor dit concert heeft het Mannenkoor een speciaal repertoire in studie genomen wat betrekking heeft op de bevrijding. De liederen zoals 'Bring Him Home', Vera Lynn 'Forever' en 'Battle Hym of The Republic', zullen velen bekend in de oren klinken. Aan dit concert zal medewerking worden verleend door de alom bekende achterhoekse formatie Bonne Route.

Bonne Route is een dialect- muziekgroep opgericht in het voorjaar van 2004. Zij spelen 'Mooie liedjes op zien Achterhoeks' in onze eigen streektaal waarin vooral de Achterhoekse leefstijl en 'gemuudelukheid' centraal staan. Aanvankelijk bestond het repertoire uit volksmuziek uit verschillende landen, hierdoor is dan ook de naam 'Bonne Route' (Goeie Reis) ontstaan.

Met de jaren ontstond er een repertoire met liedjes in het Achterhoeks dialect in allerlei muziekstijlen. De tekst en muziek, uitsluitend gespeeld op akoestische instrumenten, zijn grotendeels van eigen hand. zie ook de website voor meer informatie. Het Mannenkoor en Bonne Route zullen gezamenlijk ook enkele liederen ten gehore brengen.

Daarnaast zullen enkele plaatsgenoten beelden en verhalen rondom de bevrijding presenteren. Het Zelhems Mannenkoor staat o.l.v. Susanna Veerman en aan de piano Yvonne Beeftink. Aanvang 20.00 uur in CC De Brink In Zelhem.

Toegang 15 euro. Donateurs op vertoon van de uitnodiging 10 euro. Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar via de leden en aan de ingang van de zaal.


www.mannenkoorzelhem.nl

www.bonne-route.org