Jubilarissen bij Stichting Noodhulp. Foto: PR
Jubilarissen bij Stichting Noodhulp. Foto: PR Foto:

Jubilarissen in het zonnetje gezet
tijdens vrijwilligersmiddag

Zelhem - Woensdag 19 april hield de Stichting Noodhulp Zelhem haar jaarlijkse vrijwilligersmiddag die, zoals altijd, in het teken stond van ontmoeting. Daarnaast was er tijd om de jubilarissen in het zonnetje te zetten.

Annie Hagens, Janny van Marle, Thea Memelink, Annie Looman en Fredy Wesselink werden gehuldigd omdat ze 12,5 jaar actief zijn binnen de Stichting Noodhulp. Ze waren actief als gastvrouw op een seniorensoos, coördinator van de telefooncirkel, maatjesprojecten, begeleiding naar ziekenhuis, bestuurslid.

Nettie Lieverdink kon helaas niet aanwezig zijn. Zij is al 40 jaar actief binnen de stichting. 25 jaar als leiding van de Zondagmiddagsoos en daarna als coördinator voor het Ooimanbezoek. Verder heeft ze meegeholpen in het winkeltje van de Zonnekamp, was ze contactadres en begeleidde ze het rolstoelwandelen. Alle vrijwilligers kregen een cadeautje en een mooi boeket bloemen.

Verder werd afscheid genomen van voorzitter Hans Domburg. Hij werd toegesproken door de huidige voorzitter Niek Willemsen die Hans roemde om zijn geweldige inzet en betrokkenheid bij de Stichting Noodhulp. Daarna kreeg Hans een klein concert aangeboden, uitgevoerd door het 'Kleinkoor' van Het Chr. Mannenkoor Zelhem. Na nog een ruime bezichtiging en rondleiding door Museum Smedekinck werd het programma afgesloten met een koud- en warm buffet, verzorgd door Poelier Willy Kappert.


Proosten op de 'Huiskamer van Hummelo'

HUMMELO - Met het plaatsen van het 'Toeristisch Informatiepunt', op het evenementenplein in Hummelo, wordt de spreekwoordelijke kers op de taart rondom de herinrichting van Hummelo geplaatst. Dorpsraad Hummelo nodigt alle inwoners van Hummelo uit om te komen proosten op de herinrichting van het dorp. Op zaterdag 13 mei, rond 17.00 zal op hetzelfde evenementenplein het glas geheven worden. Het ontwerp van het Toeristisch Informatiepunt, afgekort TIP, komt uit handen van architect Robert Kuperij. Deze gebeurtenis zal aansluiten op het openluchtconcert van muziekvereniging 'de Eendracht', in samenwerking met de reünisten van de Matrozenkappel der Koninklijke Marine. Het concert zal starten om 15.00 op het evenementenplein bij café 'FF naar Steef'. Vervolgens zal het kunstwerk, dat zal dienen als informatiepunt voor toeristen, gedoopt worden.