Hein Migchelbrink. Foto: PR
Hein Migchelbrink. Foto: PR Foto:

De boer dech an de natuur

Iedereen is d'r wel van deur drongen dat wi-j zuuneg mot waezen met de natuur. Elke huusholding kan door an met warken. Dat liekt dan maor een druppel op de gluuende plaat, maor wi-j bunt met zo völle op disse planeet dat helpt zeker.

Wa'j door allemaol an kunt doen is bi-j een ieder al wel bekent.

In 't groot kunt ons de boeren door nog better met helpen en dat doet ze ok al wel, denk maor an de bescherming van de weidevogels en de jonge reekalfjes, maor door kan altied nog meer an worden edaon.

De leste jaoren is d'r een bewaeging op gang ekommen um ok an onze insecten te denken, zo as de bi-ien, vlinders enzovoorts.

Was ik op mien wandeling veurigjaor al een stuk land tegen ekommen waorop volop bloemen wazzen ezaid, now was ik beniejd of den boer dat weer zol doene.

Verduld op zo'n drie hectare stuk bouwland hef de boer weer in 't middenstuk mais ezaid en een rand van zo'n driemeter rond um 't land weer met bloemenzaod in- ezaid.Wat veur soorten dat gaot worden is now nog niet te zien maor binnen kört zal door een bloemenpracht te zien waezen dat wel heel biezunder zal waezen.

Duizenden biejen en vlinders kunt zich hier laven an de honing en doordeur ok weer zörgen veur 't aoverbengen van 't stuufmael op ander bömen en planten.

Bunt wi-j an de ene kante van ons darp zo'n stuk land met bloemen weer kwiet an de Meenweg naost de politiemast, ku'j dit jaor ow hart weer ophalen net as de insecten.


Goed gaon,
Gait de strieker (Gerbert Abbink),
Magnoliaweg 13, Zelhem


Open repetitie Harmonie Prinses Juliana

ZELHEM - Op maandagavond 26 juni houdt muziekvereniging Prinses Juliana een open repetitie. Zowel de harmonie als opleidingsorkest OPmaat zullen die avond vanaf 19.00 uur samen repeteren. OPmaat is tot 19.30 uur aanwezig, de harmonie repeteert tot 22.00 uur.

Iedereen, van jong tot oud, is van harte welkom een kijkje te komen nemen. Ook kunt u instrumenten bekijken en uitproberen. Sander Waamelink, dirigent van beide orkesten, zal over de verschillende instrumenten vertellen. Heeft u altijd al eens willen zien hoe het er bij een orkestrepetitie aan toe gaat, of misschien wilt u alleen de sfeer komen proeven, ook dan bent u welkom. Ook voor kinderen zal het een leuke, leerzame avond zijn. W

De open repetitie vindt plaats in Cultureel Centrum de Brink te Zelhem. De entree is gratis.


Inschrijven streekmarkt Halse Dag weer mogelijk

HALLE - De voorbereidingen voor de Halse Dag 2017 zijn volop in gang. Uiteraard vormt de streekmarkt in de Dorpsstraat weer het hart van het programma. De eerste aanmeldingen voor de streekmarkt komen inmiddels al binnen. "Fijn om te zien dat de ondernemers en verenigingen zo enthousiast zijn om deel te nemen. Als het zo door blijft gaan, is het aanbod van de streekmarkt ook dit jaar weer erg divers," vertelt Sander Nijhuis, voorzitter van de Halse Dag. "We nodigen iedereen van harte uit een kraam of plek voor de streekmarkt te reserveren. En dit jaar geldt er een speciale korting voor wie een tweede plek of kraam boekt."

Inschrijven voor de streekmarkt
Vaste prik tijdens de Halse Dag is de streekmarkt van ruim 60 kramen die door de Dorpsstraat slingert. Hier staan ieder jaar weer vele diverse ondernemers met hun mooie koopwaar en zijn diverse verenigingen present. De inschrijfperiode voor de streekmarkt voor de editie van 2017 is geopend en de eerste aanmeldingen zijn inmiddels al binnen. Aanmelden voor de streekmarkt kan tot 1 augustus via halsedag.nl/een-kraam-reserveren.

Dit jaar vindt de Halse Dag op zondag 3 september plaats.


Optreden van Hein Migchelbrink van legendarische Spitfires

ZELHEM - Op zaterdag 24 juni vanaf 20.00 uur kunnen de liefhebbers genieten van Hein Migchelbrink van de Spitfires.

Hij zingt vele nummers uit zijn uitgebreide repertoire zoals De haan is dood, Blonde Harremien, Kaboutertje, De bek vol vlaai en vele andere nummers uit zijn piraten- en werelds repertoire.

De entree is 10 euro.