Alie Lenselink toont haar schilderwerken op stof. Foto: PR
Alie Lenselink toont haar schilderwerken op stof. Foto: PR Foto:

Expositie 'Wat handen kunnen maken'

Zelhem - Voor de tweede keer worden bij Museum Smedekinck onder de naam 'Wat handen kunnen maken' werkstukken tentoongesteld, die met behulp van diverse handwerktechnieken zijn vervaardigd. Circa vijftien hobbyisten, allen als vrijwilliger werkzaam bij het museum, exposeren een deel van hun werk. De expositie is tot 24 augustus te bezichtigen.

De verscheidenheid in tentoongestelde werken, gebruikte materialen en toegepaste technieken is groot. De onderwerpen variƫren van gebreide sokken en wanten tot de Ark van Noach en het model van een staten- of admiraliteitsjacht uit het midden van de achttiende eeuw. Er is kantbreiwerk (sjaals), kantkloswerk (kleedjes en vlinders), beschilderd textiel (t-shirt, tasje en meer) en er zijn gehaakte engeltjes en bijna levensechte schapen te bewonderen.

Verder zijn er tekeningen van landschappen in de omgeving van Zelhem, met acrylverf vervaardigde schilderijen van onder andere dieren, in hout gebrande teksten en Fries houtsnijwerk te zien. 'Wat handen kunnen maken' is een veelzijdige, verrassende en inspirerende expositie.


museumsmedekinck.nl

facebook.com/museumsmedekinck