Fleur Tolman treedt op in Nr2 Jazzclub Lounge. Foto: PR
Fleur Tolman treedt op in Nr2 Jazzclub Lounge. Foto: PR

Fleur Tolman, Dorona Alberti en
Ronald Snijders in Nr2 Jazzclub

VORDEN - Wederom een jazzconcert met top-muzikanten om de hoek in de Achterhoek. Begeleid door The Groove Connection treden twee fantastische zangeressen, Doroni Alberti en Fleur Tolman, en vermaard fluitist Ronald Snijders op in het laatste concert van dit seizoen.

Actrice en zangeres Doroni Alberti is bekend geworden als zangeres van Gare du Nord maar treedt ook solo op theatrale wijze op. Ze staat erom bekend dat ze geen regels kent, jazz vermengt met andere genres en van het avontuur houdt. Fleur Tolman heeft een meer gevoelige en warme improvisatiestem die aan het Hilversums conservatorium is geschoold. The Groove Connection is haar vaste begeleidingsband en bestaat uit Frank Ong-Alok (gitaar), Erik Snellink (drums), Frank van Velthoven (bas), Ton-Herman Melis (toetsen) en Douwe Laansma (sax). Eerder dit jaar begeleidden ze in Nr2 trompettiste Saskia Laroo, en vocalisten Denise Jannah en Oscar Harris. Ook traden ze op met fluitist Ronald Snijders, die overigens vorige maand met zijn eigen begeleidingsband een spetterend concert gaf in Nr2. Het geheel wordt op poëtische wijze aan elkaar gepraat door Niek Hietbrink.

Kortom een afsluiting van het seizoen om niet te missen. De line-up voor volgend seizoen staat inmiddels ook vast en begint op 17 september met niemand minder dan Mathilde Santing, In de maanden daarna komen onder andere Hans Dulfer, Fra Fra Sound, Saskia Laroo & Warren Byrd en Mike del Ferro op bezoek in Vorden.

Nr2 Jazzclub Lounge is gelegen aan de Industrieweg 2 in Vorden. De zaal gaat open om 15.00 uur. Entree 12,50 euro, inclusief exotische hapjes uit eigen keuken.