De stichtingsleden van de Lindesche Molen Marian Arfman, Henk Ruiterkamp en Anneke Eelderink die de Molenfair met talloze vrijwilligers organiseren. Foto: PR
De stichtingsleden van de Lindesche Molen Marian Arfman, Henk Ruiterkamp en Anneke Eelderink die de Molenfair met talloze vrijwilligers organiseren. Foto: PR Foto:

Molenfair rondom en in Lindesche Molen

Stands met producten, show met oude landbouw- werktuigen

Door Jan Hendriksen

VORDEN – Bij en in de Lindesche Molen in de Vordense buurtschap Linde wordt zondag 23 juli van 11.00 tot 16.00 uur een grote 'Molenfair' georganiseerd. De fair is een gezellige markt in en rondom de molen aan de Lindeseweg.

Verschillende verenigingen, particulieren en ambachtslieden zullen zich presenteren of hun producten ter verkoop aanbieden. Onder hen onder meer de Lindese Vrouwengroep en Theater Onder de Molen. Verder zijn er stands met onder andere cadeauartikelen, sieraden, stoelenmatter, jam, ijs, vers brood, verse groenten/fruit en een visrokerij. Ook zijn er oude tractoren en landbouwwerktuigen te bewonderen die geshowd worden door Oldtimervereniging Mariënvelde. Voor de kinderen is er een springkussen en een speelzand-container. De toegang is gratis. Wel zal een kleine parkeervergoeding worden gevraagd die ten goede komt aan het onderhoud van de molen.

De Molenfair wordt georganiseerd door Stichting de Lindesche Molen. Deze stichting heeft tot doel om de molen voor het nageslacht te bewaren. De opbrengsten van de fair zullen dan ook geheel worden gebruikt voor het in stand houden van deze unieke historische korenmolen.

Voor meer informatie, kijk op de website.


www.delindeschemolen.nl