De eerste palen van De Zonnekamp worden geboord. Foto: Jeroen Garritsen
De eerste palen van De Zonnekamp worden geboord. Foto: Jeroen Garritsen

Bouw De Zonnekamp begonnen

ZELHEM - De bouw van de nieuwe Zonnekamp in Zelhem is nu echt begonnen. De eerste palen worden geboord. Wie meer wil weten over de bouw van de Zonnekamp, kan dit volgen via de website.


www.markenheem.nl/actueel/bouwnieuws


Voor kinderen en ouders die gezond(er) willen leven

DREMPT - Maakt u zich wel eens zorgen over wat uw kind eet en wat dat doet met hun gewicht? Een ongezond gewicht bij kinderen brengt gezondheidsrisico's met zich mee. Cool2Bfit, een programma waarbij het fit worden en afvallen van kinderen met overgewicht centraal staat, kan helpen bij het veranderen van de manier van leven. Cool2Bfit draait al succesvol in meer dan 40 Nederlandse gemeenten. In oktober start ook in Drempt/Hoog-Keppel een groep. Op woensdag 27 september om 12.30 uur is er een informatiemiddag over Cool2Bfit bij basisschool de Klimtoren in Drempt.

Cool2BFit is voor kinderen in de leeftijd 4 tot ongeveer 13 jaar. Het programma is gericht op het veranderen van de manier van leven, zoals bewegen en eten. Ook is er aandacht voor het omgaan met moeilijke situaties rondom eten. Dit gebeurt door een team, dat bestaat uit een kinderfysiotherapeut, diƫtist, GZ-psycholoog en sportinstructeur. Het programma duurt in totaal 1,5 jaar. Deelname kost 15 euro per maand. De overige kosten nemen de zorgverzekering en gemeente voor hun rekening.

Aanmelden
Aanmelden kan via e-mail: p.keizer@ggdnog.nl.

Cool2Bfit in Bronckhorst is een initiatief van Ketenaanpak Overgewicht, An &Co Kinderfysiotherapie, Sensire Diƫtetiek, Yunio, gemeente Bronckhorst, GGD Noord- en Oost Gelderland en Psychologenpraktijk de Kiezelsteen.


Koffiemorgen Hummelo

HUMMELO - Op vrijdag 15 september vindt er een Koffiemorgen plaats voor iedereen in De Ruimte bij de kerk in Hummelo. U bent tussen 10.00 en 12.00 uur van harte uitgenodigd om koffie of thee te komen drinken. Deze koffiemorgen is een initiatief van de diaconie van Hummelo.

Iedereen is welkom, opgave is niet nodig. U kunt gehaald en gebracht worden als u zelf geen vervoer heeft. Neem hiervoor contact op met (voor Hummelo) Chris Vrogten via 0314 381602 of (voor Drempt) Geeske van der Veen via 0313 482828.