Ouderen aan stoelgymnastiek in de Pokkershutte in IJzevoorde. Foto: PR
Ouderen aan stoelgymnastiek in de Pokkershutte in IJzevoorde. Foto: PR

Seniorensoos en seniorengym in de Heidenhoek

HEIDENHOEK - De seniorensoos Heidenhoek van de Stichting Noodhulp Zelhem is een gezellige, levendige soos, waar de bezoekers met plezier naar toegaan.

Tweemaal in de maand op de donderdagmiddag komt een clubje bij elkaar waarbij de gezelligheid hoog in het vaandel staat. Bezoekers spelen rummikub, sjoelen en houden zo nu en dan een bingo. Aan het eind van het eerste halfjaar, voor de zomervakantie, genieten zij van een warm-en koud buffet. Voor de kerstvakantie sluiten zij het jaar af met een stamppottenbuffet.

Het nieuwe jaar hopen zij op 11 januari 2018 weer te beginnen met een nieuwjaarsmiddag, waarbij ze elkaar een goed en gezond jaar toewensen. Daarbij eten ze met z'n allen de wafels die ter plekke gebakken worden. Een ieder die belangstelling heeft, wordt uitgenodigd eens een kijkje te komen nemen. Iedereen is van harte welkom om 13.45 uur in sociaal-cultureel centrum de Pokkershutte in IJzevoorde.
Gymnastiek voor ouderen? Hoe werkt dat? In kranten, op TV, via de radio en allerlei andere media wordt verteld hoe belangrijk het is om sportief bezig te zijn. Daar zijn genoeg mogelijkheden voor. Kleuters kunnen al naar een gymclubje, op de basisschool in IJzevoorde staat bewegen hoog op het leerplan en voor alle leeftijdsgroepen zijn er in de prachtige sportzaal heel veel mogelijkheden om de conditie op peil te houden.
Maar geldt dat ook voor ouderen? Wat doe je als je niet meer kunt fietsen en alleen maar moeizaam een eindje kunt lopen? Wat als je een stok of een rollator nodig hebt? Om een antwoord op die vragen te krijgen, is welkom om op maandagmorgen naar de Pokkershutte komen. Daar doen ouderen aan stoelgymnastiek. De stokken en de rollator worden aan de kant gezet en daarna begint hun onvolprezen leidster te vertellen welke oefeningen zij gaan doen. Ze vertelt er meestal bij waarom juist die bewegingen zin hebben en hoe je die ook thuis kunt herhalen. Ze is een vakvrouw en ze weet precies wat er nodig is om de spieren en gewrichten enigszins soepel te houden. De lessen zijn afwisselend en er wordt veel gelachen. Ook de korte koffiepauze is van belang om even bij te praten. Zij kijken uit naar de maandagmorgen, voor de gym en voor de ontmoeting.

Wie wil weten hoe het bij dit clubje toegaat, is van harte welkom om 10.00 uur in de Pokkershutte in IJzevoorde.