Burgemeester Marianne Besselink, Angelique Kruger en wethouder Jan Engels tijdens de presentatie van het Dorpsplan Halle. Foto: PR
Burgemeester Marianne Besselink, Angelique Kruger en wethouder Jan Engels tijdens de presentatie van het Dorpsplan Halle. Foto: PR

Geslaagde presentatie van Dorpsplan Halle

HALLE - Eind september 2016 werd er op initiatief van Halle's Belang een werkgroep ingesteld, de Dorpswerkgroep Halle, kortweg DWG, die zich gedurende de afgelopen 14 maanden heeft ingespannen om een plan met speerpunten aan de Halse bevolking aan te kunnen bieden om de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van Halle te behouden en, waar mogelijk, te verbeteren. Op dinsdag 12 december vanaf 20.00 uur vond de officiële presentatie plaats van het nieuwe Dorpsplan voor de dorpskom van Halle en haar uitgestrekte buitengebied.

Onder de aanwezigen bevonden zich onder ander de burgemeester van Bronckhorst, Marianne Besselink, gebiedswethouder Jan Engels, de gebiedsambtenaren van Halle, vertegenwoordigers van andere DBO's, (bestuurs-)leden van Halse verenigingen, raadsleden van enkele politieke partijen in de gemeente Bronckhorst en vertegenwoordigers van andere dorpsbelangenorganisaties uit de gemeente Bronckhorst. En niet in de laatste plaats, waren er natuurlijk heel veel Hallenaren op persoonlijke titel.

Op een luchtige, ongedwongen wijze met een redelijke hoeveelheid interactie met de aanwezigen, praatte Angelique Krüger, onder meer bekend van TV Gelderland, de avond op een onderhoudende wijze aan elkaar. De opening van de avond werd gedaan door Gerard Winkel, voorzitter van Halle's Belang. Die werd gevolgd door een toelichting van Aalt van 't Pad, voorzitter van de DWG, op de inspanningen van de werkgroep.
Aan het einde van zijn betoog overhandigde hij, als officiële handeling, een exemplaar van het definitieve Dorpsplan aan Gerard Winkel. Gerard bedankte vervolgens de DWG-leden, de gemeente Bronckhorst, speciaal de gebiedsambtenaren en de procesbegeleiders van de DKK, die vanaf de eerste bijeenkomst in 2016 het gehele proces hadden gevolgd en daar waar nodig hun adviezen hadden gegeven. Vervolgens bood hij de burgemeester het eerste exemplaar aan.
Daarna ging Angelique Krüger met de microfoon rond en interviewde meerdere leden van de DWG en pakte tussendoor ook reacties uit het publiek mee. Veel voorkomende reacties waren behoud en versterking van het bijzondere landschap in en rondom Halle (onder andere de Halse Rug), opschoning van onaantrekkelijke plekken (zoals panden Dorpsstraat), bevordering van de sociale cohesie (onder andere versterking van de onderlinge band van verenigingen) en verhoging van de veiligheid (snelheid Dorpsstraat en oprichting BuurtApp) alsmede een op te richten vrijwilligersbank onder de naam Halle helpt Halle.

Bij deze bijeenkomst waren 165 personen aanwezig, een aantal, waarmee de DWG en Halle's Belang heel tevreden waren. Halle's Belang is trots op de DWG, die, samen met de Halse inwoners, ervoor heeft gezorgd dat er - voor Halle passende- speerpunten zijn opgesteld. Met de presentatie en de aanbieding van het Dorpsplan is de taak van de DWG formeel beëindigd, waarvoor dank verschuldigd is. Voor de uitvoering van de plannen zullen nieuwe Uitwerkgroepen worden opgericht. Halle's Belang bedankt langs deze weg alle personen en instanties die een steentje aan de totstandkoming van het Dorpsplan hebben bijgedragen. Tenslotte wenst zij iedereen fijne Kerstdagen en een voorspoedig 2018 toe.